Dodatna sredstva za Semberske poljoprivrednike iz gradskog budžeta | Agroportal.ba
Agro vijesti

Dodatna sredstva za Semberske poljoprivrednike iz gradskog budžeta

Rebalansom budžeta Grada Bijeljina obezbijeđeno je dodatnih 500.000 konvertibilnih maraka za podsticaj poljoprivredi. Cilj je umanjenje negativnih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

Tako će poljoprivredni proizvođači sa područja Semberije ove godine moći da ostvare podsticaje u ukupnom iznosu od 1.600.000 KM, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

Virus korona, osim na zdravlje ljudi, negativno utiče na privredu. Ogromnu štetu trpe semberski poljoprivrednici koji su u proljeće, krajnjim naporima, uspjeli da obrade njive i počnu proizvodnju, ali sada nemaju osiguran plasman. Redovni kupci iz okruženja se ne pojavljuju zbog epidemije, a s druge strane, domaći kupci nisu u mogućnosti da kupe sve ono što je proizvedeno u Semberiji. Rebalans budžeta i dodatnih 500.000 KM omogućiće nam isplatu maksimalnih iznosa podsticaja, poručili su iz ovog Odjeljenja.

U saopštenju se ističe da će kroz izmjene programa podsticaja doći do povećanja iznosa sredstava za određene stavke. Misli se na stočarstvo i plastenička proizvodnja, ali i druge grane.

Neki poljoprivrednici su unaprijed dogovorili otkup proizvoda, ali pitanje je da li će biti zadovoljni otkupnom cijenom. Nadamo se da ćemo povećanjem iznosa podsticaja uspjeti da im koliko-toliko umanjimo finansijske gubitke, kažu u Odjeljenju za poljoprivredu.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Bratunac: "Dani maline" u junu, već stižu prijave izlagača

Agro vijesti

"Mladi u poljoprivredi" za agronome dobojske regije