“Agreks” širi kapacitete sa pet novih farmi u Šamcu | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

“Agreks” širi kapacitete sa pet novih farmi u Šamcu

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, zajedno sa direktorom Firme “Agreks” iz Donjeg Žabara Predragom Miličićem, posjetio je mjesto u naselju Brvnik gdje je počela izgradnja pet farmi za 150.000 koka nosilja – investicije u vrijednosti pet miliona KM.

Završetak gradnje i početak useljavanja, na zatvorenom prostoru od 9.000 metara kvadratnih, predviđen je iduće godine, kao i zapošljavanje određenog broja radnika sa područja Šamca.

Milićević je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja još jednog gradilišta na području Šamca, u povratničkoj mjesnoj zajednici Brvnik, pogotovo jer je riječ o proizvođaču koji je lider u regionu koji otvara savremeni pogon za proizvodnju konzumnih jaja na ovom području.

U Opštinskoj upravi smo se trudili da budemo na usluzi svim kompanijama koje namjeravaju da investiraju na područje opštine Šamac. Riječ je o proizvodnom ulaganju koji će za rezultat imati, ne samo nova radna mjesta naredne godine, nego i to da ovdje dolazi jedna od najsavremenijih proizvodnji u ovoj oblasti u BiH koja doprinosi i uvođenju novih tehnologija, rekao je Milićević.

On je istakao da Šamac dobija još jednog lidera u oblasti proizvodnje u BiH i regionu čime se šalje poruka da je ta opština otvorena za sve koji žele da investiraju na ovom području, a pogotovo u oblasti proizvodnje.

U narednom periodu moramo intenzivirati aktivnosti u tom segmentu. Proteklih godina, a i danas, mi smo na raspolaganju `Agreksu` da koriste lokalne podsticaje koji se tiču zapošljavanja novih radnika i podsticaj za nabavku nove opreme. Siguran sam da ćemo u narednom periodu u ovoj oblasti imati i veći broj investitora, naveo je Milićević.

Miličić je istakao da je “Agreks” balkanski lider kada je riječ o živinarskoj proizvodnji.

Prateći savremene trendove u proizvodnji konzumnih jaja odlučili smo se za investiciju kupovine pet starih objekata u naseljenom mjestu Brvnik. Ovdje podižemo kompleks koji će, kada bude završen, biti jedini u BiH koji će ispunjavati sve propisane uslove za izvoz jaja na tržište EU, rekao je Miličić.

On je dodao da je ova firma, čije je sjedište u Donjem Žabaru, odlučila da širi posao i na susjedne opštine, te naglasio da će investicija biti realizovana u dvije faze – prvo dvije, a zatim tri farme po vrlo modernoj automatizovanoj specijalizovanoj opremi.

Opštinska uprava Šamac ima profesionalan pristup, ono što mi iz realnog sektora očekujemo. Preporučio bih i drugim investitorima da ulažu i otvaraju ovde, istakao je Miličić.

(Nezavisne)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Solidan prihod ostvaruje tek svaki 12. poljoprivrednik u Srpskoj

Agro vijesti

Uvoz voća i povrća u BiH ove godine veći za 25 miliona KM