BiH: EU dodjeljuje 600.000 km za unapređenje zaštite na radu u poljoprivredi | Agroportal.ba
Agro vijesti

BiH: EU dodjeljuje 600.000 km za unapređenje zaštite na radu u poljoprivredi

Za sektor poljoprivrede u BiH danas je, u okviru projekta “EU za biznis oporavak”, objavljen javni poziv vrijedan 600.000 KM za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje zaštite na radu, saopšteno je iz Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

EU će omogućiti učešće poslovnih subjekata u programu edukacije, tehničke i finansijske podrške u vezi sa zaštitom i bezbjednošću na radu, uključujući i kovid mjere.

Prijaviti se mogu zanatlije, preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja su registrovana najkasnije godinu dana prije objave ovog poziva i bave se primarnom poljoprivrednom proizvodnjom ili preradom poljoprivrednih proizvoda i sirovina.

Pročitajte još...   Izazovi poljoprivredne proizvodnje

Odabrana preduzeća dobiće besplatno učešće u edukaciji o zakonskim aspektima i značaju primjene mjera zaštite i bezbjednosti na radu.

Nakon edukacije, preduzeća će biti kvalifikovana za finansijsku podršku investicijama od 10.000 do 30.000 KM, koja će biti usmjerena na realizaciju preporučenih mjera za unapređenje zaštite i bezbjednosti na radu.

Za svaki projekat podnosilac prijave mora obezbijediti vlastito sufinansiranje od minimalno 15 odsto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije.

Tehnička podrška biće pružena u skladu sa individualnim potrebama preduzeća.

U saopštenju se navodi da je cilj podrška modernizaci poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanju ruralne ekonomije, te obezbijediti opstanak mikro, malih i srednjih preduzeća u važnim privrednim sektorima BiH kako bi se smanjili negativni učinci izazvani pandemijom virusa korona.

Pročitajte još...   Košarac: Ubrzati procedure da VMBiH razmotri uvođenje prelevmana i carina

Javni poziv sa pratećom dokumentacijom dostupan je na veb-stranici eu4business.ba.

Svi zainteresovani prijave sa potrebnom dokumentacijom trebaju dostaviti posredstvom onlajn platforme javnipoziv.undp.ba od 28. novembra do 23. decembra.

Projekat “EU za biznis oporavak” finansiraju EU i Njemačka, a realizuje UNDP u BiH u partnerstvu sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju i Međunarodnom organizacijom rada.

 

 

 

 

(srna)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Na Sajmu šljive u Gradačcu od 28. do 31. augusta oko 300 izlagača iz šest zemalja

Agro vijesti

Da li će ratari imati očekivanu zaradu od pšenice