Bijeljina bi mogla ostati bez kvantaške pijace ukoliko država ne pruži pomoć (VIDEO) | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bijeljina bi mogla ostati bez kvantaške pijace ukoliko država ne pruži pomoć (VIDEO)

Na sastanku Nadzornog odbora preduzeća AD ”Grad” , a prema presudi bijeljinskog suda od 13 avgusta, nekadašnji direktor ovog preduzeća, Slaviša Cacanović, vraćen je na mjesto direktora. Na press konferenciji iznio je podatke o poslovanju ovog preduzeća i o planovima u naredom periodu.

Kada je prvi put Slaviša Cacanović preuzeo poziciju direktoira preduzeća AD Grad Bijeljina zatekao je minus od oko 200 hiljada KM. Prije njegove smjene, preduzeće je imalo pozitivno poslovanje, ali je za proteklih 8 mjeseci, od kad je razriješen duznosti direktora, taj minus narastao na 247 hiljada maraka istakao je Cacanović.

Pročitajte još...   Zemlja u vlasništvu Republike u Bijeljini i dalje bez mogućnosti zakupa

Ipak ističe da tu nema odgovornosti njegovog prethodnika na poziciji direktora i da je minus nastao usled pandemije korona virusa jer za vrijeme njegog trajanja nisu mogli ostvariti prihode od kvantaške i stočne pijace kao ni od višenamjenske hale buvljaka što su im glavni izvori prihoda.

Očekivani prihodi od manifestacija koje tradicionalno organizuje ovo preduzeće, poput Pantelinskog vašara i sajma poljoprivrede, ove godine su takodje izostali što je stavilo u tešku situaciju u preduzeće AD grad istakao je Slaviša Cacanović

Pročitajte još...   Arapi se slade bh. medom, korona pojačala domaću prodaju

Za kraj Cacanović je istakao tešku poziciju u kojoj su se našli oko 200 zakupaca u višenamjenskoj sali buvljaka koji nisu otvarali svoja prodajna mjesta skoro 2 mjeseca i samim tim su ostali bez prihoda. Apelovao je na gradsku upravu da  nadju rješenje kako bi se pomoglo oko 140 porodica koje ostvaruju prihode iz ove hale.

Izvor

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Nove tehnologije na novosadskom poljoprivrednom sajmu - Dronovi, roboti, električna vozila...

Agro vijesti

Za nabavku bjeloruskih traktora šest miliona KM