BIMAL – certificirana domaća BEZ GMO proizvodnja | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

BIMAL – certificirana domaća BEZ GMO proizvodnja

BEZ GMO proizvodnja

Fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL se od samog pokretanja proizvodnje, još 2003. godine opredijelila za BEZ GMO proizvode. Svojim članstvom u međunarodnoj asocijaciji Dunav Soja svoj izbor je i potvrdila, a danas, zahvaljujući mogućnosti da se certifikuje, BIMAL proizvodi nose oznaku „BEZ GMO Proizvedeno“.

BEZ GMO proizvodnja

Svi BIMAL proizvodi su garantovano BEZ GMO

Put u BEZ GMO proizvodnji je izuzetno složen, i to je potrebno naglasiti jer se ovoj temi uglavnom ne stignemo da posvetimo dovoljno. Često zaboravimo da su jaja i meso koje jedemo GMO ako je kokoška hranjena GMO hranom, sačmom na primjer, rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe i dodala da

BIMAL poziva i druge domaće kompanije da prepoznaju značaj BEZ GMO certifikata i da na taj način zajedno promovišemo kvalitet domaće proizvodnje.

Nataša Pucar Studen Grupa

Posjedovati BEZ GMO certifikat znači sprovesti kontrolu od njive do trpeze i garantovati, brojnim analizama i istraživanjima, da nigdje u cijelom procesu proizvodnje nije bilo genetski modifikovane sirovine, poručili su iz kompanije BIMAL.

Kompanija BIMAL je prateći zahtjeve svojih potrošača ove godine na tržište stavila novi proizvod, ulje BIMAL OMEGA, koje pored toga što je BEZ GMO proizvod, omogućava i dodatan izbor za one koji imaju aktivan život, te vode računa o balansiranoj ishrani, dodala je Pucar.

Oznaka i certifikat „BEZ GMO Proizvedeno“ fabrici BIMAL donijeli su značajne mogućnosti, jer pored toga što su krajnji proizvodi jasno označeni, i svi ostali proizvodi, poput sačme, lecitina i masnih kiselina posjeduju isti kvalitet i potvrdu da dolaze iz ceftificirane domaće BEZ GMO proizvodnje.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Prvi međunarodni kongres živinarstva/peradarstva iduće godine

Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?