Brendiranje proizvoda od velikog značaja | Agroportal.ba
Agro vijesti

Brendiranje proizvoda od velikog značaja

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

Brendiranje proizvoda iz etno i gastro ponude, kao i u oblasti prerađevina od ljekovitog bilja kojim obiluje Hercegovina, značajno je i zbog toga što bi donijelo veću zaradu domaćem privredniku, posebno na tržištu zemalja Evrope. Iskustva su ovo vinara i prerađivača ljekobilja.

Pročitajte još...   U kvantašku pijacu ulažu 950.000 KM

Brendiranje i marketing veoma su značajni za Republiku Srpsku i sve naše privrednike, smatra ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.

Ministarstvo trgovine i turizma preduzima mnoge korake kako bi se pitanje brendiranja podiglo na viši nivo, a naši privredni proizvođači bili diferencirani po kvalitetu i prepoznatljivi u zemljama regiona i na evropskom tržištu.

Autentični hercegovački proizvodi kao što su vina, sirevi, grah poljak već imaju dobru prodaju i kvalitet – izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Đurić.

Nakon odrađenih analiza i utvrđene ispravnosti proizvoda, naredni korak za ostale proizvođače je brendiranje, kako bi domaći proizvodi mogli biti plasirani, prije svega, na tržište Evropske unije.

Pročitajte još...   Uplaćene premije za mlijeko u RS za mjesec Maj

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Usvojen prijedlog pravilnika o podsticajima u Brčkom

Agro vijesti

Zabranjen uvoz 400 kilograma šljiva iz Sjeverne Makedonije