Ponedjeljak , 1 Juna 2020
Početak / Agro vijesti / “Dani meda” u Semberiji okupili domaće pčelare

“Dani meda” u Semberiji okupili domaće pčelare

Trodnevna manifestacija “Dani meda u Semberiji” okupila je na gradskom trgu u Bijeljini 15 domaćih izlagača i njihovih gostiju iz Šamca, Modriče, Gornje Pilice, Ozrena, Brčkog i Klenja.

dani meda

Organizator prodajne izložbe meda i proizvoda od meda je Udruženje pčelara Semberije. Sekretar ovog udruženja Milorad Tešić kaže da će posjetioci imati priliku da razgledaju, degustiraju i po prihvatljivim cijenama kupe med, propolis, polen. Te širok asortiman ljekovitih mješavina sa medom i da čuju korisne savjete o njihovoj upotrebi.

Cilj nam je da promovišemo pčelarske proizvode. Da se proizvođači meda upoznaju i razmjene iskustva o prehrani i zaštiti pčela.

“Dani meda” održavaju se u okviru “Pantelinskih svečanosti” uz podršku Gradske uprave. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je na svečanom otvaranju naveo da je pčelarstvo atraktivna djelatnost kojom se svake godine bavi sve više ljudi u Semberiji.

On je pohvalio bogatstvo izloženih proizvoda od meda. Te najavio nastavak podrške lokalne zajednice pčelarstvu.

Pčelar iz Pučila Dragan Jović, koji se ovim poslom bavi četvrtu deceniju, kaže da se domaća proizvodnja i ne može nazvati poslom. Nema organizovanog otkupa ni plasmana meda.

On kaže da je pčelara u Semberiji sve više. To mali proizvođači za koje je pčelarstvo porodična tradicija, ljubav i hobi kojim obezbjeđuju zdrav i kvalitetan, a domaći proizvod.

Izvor: Nezavisne

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Pod zasadom krompira više površina nego lani

Poljoprivredna zadruga “Agrofarmer” iz Janje organizovala je i ove godine proizvodnju industrijskog krompira za potrebe …