"Dani meda" u Semberiji okupili domaće pčelare | Agroportal.ba
Agro vijesti

“Dani meda” u Semberiji okupili domaće pčelare

Trodnevna manifestacija “Dani meda u Semberiji” okupila je na gradskom trgu u Bijeljini 15 domaćih izlagača i njihovih gostiju iz Šamca, Modriče, Gornje Pilice, Ozrena, Brčkog i Klenja.

dani meda

Organizator prodajne izložbe meda i proizvoda od meda je Udruženje pčelara Semberije. Sekretar ovog udruženja Milorad Tešić kaže da će posjetioci imati priliku da razgledaju, degustiraju i po prihvatljivim cijenama kupe med, propolis, polen. Te širok asortiman ljekovitih mješavina sa medom i da čuju korisne savjete o njihovoj upotrebi.

Cilj nam je da promovišemo pčelarske proizvode. Da se proizvođači meda upoznaju i razmjene iskustva o prehrani i zaštiti pčela.

“Dani meda” održavaju se u okviru “Pantelinskih svečanosti” uz podršku Gradske uprave. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je na svečanom otvaranju naveo da je pčelarstvo atraktivna djelatnost kojom se svake godine bavi sve više ljudi u Semberiji.

Pročitajte još...   Uskoro izvoz goveda iz BiH u Maleziju

On je pohvalio bogatstvo izloženih proizvoda od meda. Te najavio nastavak podrške lokalne zajednice pčelarstvu.

Pčelar iz Pučila Dragan Jović, koji se ovim poslom bavi četvrtu deceniju, kaže da se domaća proizvodnja i ne može nazvati poslom. Nema organizovanog otkupa ni plasmana meda.

Pročitajte još...   Spriječeno krijumčarenje stoke iz Srbije u BiH

On kaže da je pčelara u Semberiji sve više. To mali proizvođači za koje je pčelarstvo porodična tradicija, ljubav i hobi kojim obezbjeđuju zdrav i kvalitetan, a domaći proizvod.

Izvor: Nezavisne

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Majevički sir Zarac: Očuvanje tradicije i podrška ženama u udaljenim selima

Agro savjetiAgro vijesti

Priručnik za proizvođače mlijeka