Javni poziv za raspodjelu sredstava prikupljenih od naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Javni poziv za raspodjelu sredstava prikupljenih od naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe
Centar za razvoj poljoprivrede i sela  raspisao je Javni poziv za raspodjelu sredstava prikupljenih od  naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za 2018. godinu.

Osnovni ciljevi dodjeljivanja sredstava, prikupljenih po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe su: unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranje tržišno orijentisanih proizvođača, jačanja njihove konkurentnosti i smanjenja stope nezaposlenosti kroz osposobljavanje i uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena, koja su lošijeg  kvaliteta ili su  neplodna, popravku i poboljšanje plodnosti zemljišta, sprovođenje protiverozivnih mjera ili melioracije poljoprivrednog zemljišta slabijeg kvaliteta i sprovođenje postupka komasacije.

Pročitajte još...   Isplaćene premije za tov svinja i povrće

Javni poziv je otvoren od 04.06. do 4.07.2018. godine.

Sve informacije možete dobiti na adresi Ul. Jug Bogdana 4. ili na telefon 051/433-639 i 051/433-622.

Klikom na date linkove, možete pogledati detaljnije Javni poziv Pravilnik o raspodjeli sredstava prikupljenih od naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za 2018. godinu.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Rogatički poljoprivrednici očekuju visoke prinose krompira

Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH

Komentariši