Proizvedeno 3.700 tona ribe u BiH – kapacitet 13.000 tona | Agroportal.ba
Agro vijesti

Proizvedeno 3.700 tona ribe u BiH – kapacitet 13.000 tona

Ukupna proizvodnja konzumne ribe u 2017. godini u BiH iznosila je 3.761 tonu. Od čega se 81 odsto odnosi na uzgoj pastrmke. Kapaciteti za proizvodnju svih vrsta ribe u BiH procjenjuju na oko 13.000 tona. Navedeno je u informaciji koju je danas usvojio Savjet ministara u tehničkom mandatu.

konzumne ribe

U ovoj oblasti ima prostora za unapređenje. Riba i riblji proizvodi su jedan od strateških proizvoda animalnog porijekla koje BiH može izvoziti u EU, saopšteno je iz Savjet ministara.

Pročitajte još...   Novo zemljište za uređenje gradske bašte u Banja Luci

Na sjednici je usvojena informacija Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa. Radi se o preuzimanju aktivnosti na usklađivanju domaćeg zakonodavstva i sprovođenju “avija” za oblast ribarstvo i akvakultura.

Ministarstvo će u narednom periodu biti fokusirano na harmonizaciju propisa. Te promociju ove privredne grane, apliciranju za međunarodne fondove za razvoj istraživačke infrastrukture. Kao i poboljšanju unutrašnje koordinacije i kontrole, unapređenju međunarodne saradnje.

Pročitajte još...   Potop ribarstva zbog epidemije

Savjet ministara u tehničkom mandatu danas je na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa donio Odluku o nepreferencijalnom porijeklu robe s ciljem zaštite privrednika i javnog interesa.

Izvor: SrpskaInfo.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U Semberiji nestašica meda (VIDEO)

Agro vijesti

Sjetva kukuruza u Semberiji zaostaje zbog kiše