Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru

Kad ima volje, ima i načina! To potvrđuje i primjer bračnog para Maje i Koste Stevanović iz Brčkog. Ovi mladi ljudi, od kojih je jedno magistar ekonomije, a drugo master inženjer tehnologije, napustili su preduzeća u kojima su radili i pokrenuli “zanatsku pivaru“.

Kosta Stevanović iz Brčkog, 2018. godine, napustio je stalan posao, i do tadašnji hobi, pretvorio u preduzetnički poduhvat. Ljubav prema tehnologiji proizvodnje piva, iznjedrila je zanatsku pivaru u suterenu roditeljskog doma.

Prvo mi je bio kapacitet 1.500 litara mjesečno da bi godinu dana nakon toga četiri, pet puta povećali kapacitet i sada funkcionišemo sa 4.000 do 5.000 litara mjesečno, možemo pripremiti zantskog piva.

kaže Kosta.

Pročitajte još...   Ovogodišnji urod trešnje u Brčkom nadmašio sva očekivanja

Poduhvat proizvodnje zanatskog piva Laufer, na tržištu gdje se dva vijeka toči i pije svijetlo pivo, industrijskih lagera, skeptici bi rekli, čisti je skok u ambis. Ali ako se ima, kvalitet, poslovni plan, strategija i marktetinško znanje, prepreke ne postoje, nego samo rješenja.

Bez obzira što je to zanatsko pivarstvo, kod nas još uvijek u povoju, mi radio kroz neke druge aktivnosti, kroz udruženja, kroz neka djelovanja, festivale, radimo i na educiranju potrošača, paralelno sa promocijom i našim poslovanjem.

ističe Maja.

Gradonačelnik Distirkta Brčko, Siniša Milić, ističe da je neophodno doraditi postojeće zakone, kako bi se preduzetnicima omogućio uspješan razvoj i još lakše samozapošljavanje.

Ono što je moj cilj ja da se upoznam sa uslovima rada zanatskih pivara i uopšte malih preduzetnika kako bismo kroz intervencije u zakonu mogli prilagoditi uslove poslovanja njihovoj veličini.

poručio je gradonačelnik Brčkog.

Izvor: RTRS

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Na policama marketa sve više domaćeg povrća

Agro vijesti

Temperature blizu 40-og podioka, poljoprivrednici strahuju od posljedica