Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru

Kad ima volje, ima i načina! To potvrđuje i primjer bračnog para Maje i Koste Stevanović iz Brčkog. Ovi mladi ljudi, od kojih je jedno magistar ekonomije, a drugo master inženjer tehnologije, napustili su preduzeća u kojima su radili i pokrenuli “zanatsku pivaru“.

Kosta Stevanović iz Brčkog, 2018. godine, napustio je stalan posao, i do tadašnji hobi, pretvorio u preduzetnički poduhvat. Ljubav prema tehnologiji proizvodnje piva, iznjedrila je zanatsku pivaru u suterenu roditeljskog doma.

Prvo mi je bio kapacitet 1.500 litara mjesečno da bi godinu dana nakon toga četiri, pet puta povećali kapacitet i sada funkcionišemo sa 4.000 do 5.000 litara mjesečno, možemo pripremiti zantskog piva.

kaže Kosta.

Pročitajte još...   Pčelari iz Brčkog još nisu naplatili odštetu od Vlade iz 2014. godine

Poduhvat proizvodnje zanatskog piva Laufer, na tržištu gdje se dva vijeka toči i pije svijetlo pivo, industrijskih lagera, skeptici bi rekli, čisti je skok u ambis. Ali ako se ima, kvalitet, poslovni plan, strategija i marktetinško znanje, prepreke ne postoje, nego samo rješenja.

Bez obzira što je to zanatsko pivarstvo, kod nas još uvijek u povoju, mi radio kroz neke druge aktivnosti, kroz udruženja, kroz neka djelovanja, festivale, radimo i na educiranju potrošača, paralelno sa promocijom i našim poslovanjem.

ističe Maja.

Pročitajte još...   Brčanski Bimal kupio srbijanskog proizvođača

Gradonačelnik Distirkta Brčko, Siniša Milić, ističe da je neophodno doraditi postojeće zakone, kako bi se preduzetnicima omogućio uspješan razvoj i još lakše samozapošljavanje.

Ono što je moj cilj ja da se upoznam sa uslovima rada zanatskih pivara i uopšte malih preduzetnika kako bismo kroz intervencije u zakonu mogli prilagoditi uslove poslovanja njihovoj veličini.

poručio je gradonačelnik Brčkog.

Izvor: RTRS

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Za investicije u ruralni turizam 2,55 miliona KM

Agro vijesti

Danas uplaćeni podsticaji za poljoprivrednike u Republici Srpskoj