Ministar Košarac u ponedjeljak na sastanku sa najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ministar Košarac u ponedjeljak na sastanku sa najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac organizovaće u ponedjeljak, 17. avgusta 2020. godine, u Sarajevu sastanak sa predstavnicima najvećih domaćih kompanija koje se bave uvozom svježeg i rashlađenog mesa.

Politika koju vodim na čelu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je podrška i očuvanje domaće proizvodnje, iz aspekta zaštite primarne poljoprivredne proizvodnje, ali i poštivanja međunarodnih ugovora. Cilj nam je da definišemo korake koji će pomoći domaćim proizvođačima, s akcentom na otkup viškova koji su se pojavili na tržištu. Rješenja ćemo tražiti u skladu sa potpisanim međunarodnim ugovorima, ali i sa praksama zemalja iz regije. Neke od tih zemalja usvojile su mjere, koje su predmet naše analize i svakako će biti tema predstojećeg sastanka sa najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH, poručio je ministar Košarac.

Prema njegovim riječima, prilikom definisanja rješenja neophodno je voditi računa o potrebama primarnih poljoprivrednih proizvođača za otkupom tržišnih viškova, tržišnim cijenama, ali i o obezbjeđivanju nastavka poslovne aktivnosti uvoznika svježeg i rashlađenog mesa u BiH. 

Pročitajte još...   Manifestacija "Dan bundeve" u Ljeljenči kod Bijeljine

Ministar Košarac najavio je da će na sastanku sa najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH prisustvovati i predstavnici Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Sastanak će biti održan u sjedištu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, s početkom u 12.00 časova.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?