Četvrtak , Juni 20 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro oglasi / Ministarstvo poljoprivrede pripremilo podsticaje za kapitalne investicije

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo podsticaje za kapitalne investicije

Poljoprivrednici u Srpskoj od petka, 3. maja, imaće priliku da podnesu zahtjeve da im se odbore novčani posticaji za kapitalne investicije.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS ističu da će pravo da se prijave na javni poziv za podnošenje ovih zahtjeva imati proizvođači koji su registrovani u registru poljoprivrednih gazdinstava, koji su ažurirali podatke u registru do 15. maja ove godine. Te platili protivgradnu zaštitu, te koji su prijavili doprinose za penzijsko i zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.

Ove godine poljoprivrednici će moći da se prijave za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju. Odnosno traktore i traktorske priključke, investicije u stočarsku proizvodnju. Kao što su izgradnja objekata, oprema za farme i za pčelarstvo. Zatim investicije u biljnoj proizvodnji, kao što su izgradnja plastenika, podizanje višegodišnjih zasada. Te postavljanje protivgradnih mreža, zatim investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu, nabavku tehnološke opreme. Kao i investicije u nabavku opreme za navodnjavanje.

Kako dodaju, pravo na ostvarivanje ovih podsticaja imaće korisnici koji su ulaganja završili do 14. marta ove godine, osim za ulaganja u podizanje voćnih zasada koja su urađena od 1. jula 2018. pa do isteka ovog javnog poziva.

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Prostesti poljoprivrednika FBiH

Protesti poljoprivrednika ukoliko se ne isplate dugovanja

Protesti poljoprivrednika će biti ukoliko do 10. juna poljoprivrednicima u Federaciji BiH ne budu isplaćena …