Subota , Decembar 7 2019
Početak / Agro oglasi / Ministarstvo poljoprivrede pripremilo podsticaje za kapitalne investicije

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo podsticaje za kapitalne investicije

Poljoprivrednici u Srpskoj od petka, 3. maja, imaće priliku da podnesu zahtjeve da im se odbore novčani posticaji za kapitalne investicije.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS ističu da će pravo da se prijave na javni poziv za podnošenje ovih zahtjeva imati proizvođači koji su registrovani u registru poljoprivrednih gazdinstava, koji su ažurirali podatke u registru do 15. maja ove godine. Te platili protivgradnu zaštitu, te koji su prijavili doprinose za penzijsko i zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.

Ove godine poljoprivrednici će moći da se prijave za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju. Odnosno traktore i traktorske priključke, investicije u stočarsku proizvodnju. Kao što su izgradnja objekata, oprema za farme i za pčelarstvo. Zatim investicije u biljnoj proizvodnji, kao što su izgradnja plastenika, podizanje višegodišnjih zasada. Te postavljanje protivgradnih mreža, zatim investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu, nabavku tehnološke opreme. Kao i investicije u nabavku opreme za navodnjavanje.

Kako dodaju, pravo na ostvarivanje ovih podsticaja imaće korisnici koji su ulaganja završili do 14. marta ove godine, osim za ulaganja u podizanje voćnih zasada koja su urađena od 1. jula 2018. pa do isteka ovog javnog poziva.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Hadžići jedni od najvećih proizvođača mrkve u Srpskoj

Porodica Hadžić iz Јanje kod Bijeljine jedna je od najvećih proizvođača mrkve u Republici Srpskoj. …