Nedjelja , 5 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Ministarstvo smatra nekorektnim tvrdnje Saveza udruženja, povećanja za podsticaje su značajna

Ministarstvo smatra nekorektnim tvrdnje Saveza udruženja, povećanja za podsticaje su značajna

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske odbacuje tvrdnje iz saopštenja za javnost Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača i smatra da se radi o nekorektnom odnosu nakon dogovora sa udruženjima koji je postignut i koji će u potpunosti biti proveden, i kroz Plan usmjeravanja sredstava i kroz Pravilnik o podsticajima za 2018.godinu.

Ukupna povećanja iznosa za podsticaje za poljoprivredu u ovoj godini su 11 miliona KM i sve grane proizvodnje u poljoprivredi su dobila značajna povećanja, pa se ovakvim istupima pokušava dovesti u pitanje dogovor koji je postignut u Vladi, a  koji su, podsjećamo, pozdravila sva udruženja.

Predstavnici udruženja su podržali podsticaje za kapitalna ulaganja, zatim regresirani dizel, otkup pšenice i protivgradnu zaštitu, sve ono što nemaju proizvođači u Federaciji.

Podsticaji u Republici Srpskoj su adekvatni specifičnostima agrarnog sektora u Republici Srpskoj i odgovaraju potrebama većine proizvođača.

Kada su u pitanju ograničenja po pojedinim mjerama proizvodnje oni moraju postojati i to je proizvođačima takođe jasno predočeno, a oni će biti srazmjerni obimu proizvodnje, u cilju sprečavanja probijanja agrarnog budžeta.​

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH

Evropska unija izdvojila je 20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. …

Komentariši