Ministarstvo smatra nekorektnim tvrdnje Saveza udruženja, povećanja za podsticaje su značajna | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ministarstvo smatra nekorektnim tvrdnje Saveza udruženja, povećanja za podsticaje su značajna

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske odbacuje tvrdnje iz saopštenja za javnost Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača i smatra da se radi o nekorektnom odnosu nakon dogovora sa udruženjima koji je postignut i koji će u potpunosti biti proveden, i kroz Plan usmjeravanja sredstava i kroz Pravilnik o podsticajima za 2018.godinu.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Ukupna povećanja iznosa za podsticaje za poljoprivredu u ovoj godini su 11 miliona KM i sve grane proizvodnje u poljoprivredi su dobila značajna povećanja, pa se ovakvim istupima pokušava dovesti u pitanje dogovor koji je postignut u Vladi, a  koji su, podsjećamo, pozdravila sva udruženja.

Pročitajte još...   EU4Business objavio poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima

Predstavnici udruženja su podržali podsticaje za kapitalna ulaganja, zatim regresirani dizel, otkup pšenice i protivgradnu zaštitu, sve ono što nemaju proizvođači u Federaciji.

Podsticaji u Republici Srpskoj su adekvatni specifičnostima agrarnog sektora u Republici Srpskoj i odgovaraju potrebama većine proizvođača.

Pročitajte još...   Obavještenje - Obavezna obuka o fitofarmaceutskim sredstvima

Kada su u pitanju ograničenja po pojedinim mjerama proizvodnje oni moraju postojati i to je proizvođačima takođe jasno predočeno, a oni će biti srazmjerni obimu proizvodnje, u cilju sprečavanja probijanja agrarnog budžeta.​

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodnja uljarica u Lijevče polju sve zastupljenija

Agro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru

Komentariši