Mnogi Teslićani pronašli kupce među gostima "Banje Vrućice" | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Mnogi Teslićani pronašli kupce među gostima “Banje Vrućice”

Mnogi stanovnici opštine Teslić pronašli su dodatni izvor prihoda prodajući sir, med, rakiju i ostale domaće proizvode turistima koji u Zdravstvenoturistički centar “Banja Vrućica” dolaze iz zemlje i okruženja.

Razvoj turizma postao je izuzetno važna komponenta jačanja privreda mnogih zemalja, a praktičan dokaz za to su i iskustva koja se bilježe u Tesliću.

Naime, razvojem turizma u ovoj opštini, gdje je “Banja Vrućica” najvažniji zdravstveni i turistički kapacitet, na dobitku su i privredni subjekti, ali i lokalna zajednica i stanovništvo.

Lokalna ponuda

ZTC “Banja Vrućica” godinama unazad ostvaruje sjajne poslovne rezultate. Samim tim je došlo do razvoja i lokalne ponude domaćih proizvoda, koje mnogobrojnim turistima nudi lokalno stanovništvo.

Turisti ‘Banje Vrućice’ traže isključivo domaće proizvode sa planinskih područja. Ono čime se mi bavimo je proizvodnja i prodaja svih vrsta mliječnih proizvoda Pored mliječnih proizvoda, proizvodimo i domaće kukuruzno i pšenično brašno.

Kako dodaju, gosti kod njih često kupuju po preporuci svojih poznanika jer znaju da je riječ o domaćim proizvodima.

Veoma smo zadovoljni prodajom. Može se zaista dobro zaraditi. Našim proizvodima zadovoljni su i gosti ‘Banje Vrućice’. Uvijek nam se rado vraćaju”, naglašavaju Dragica i Đorđo Klječanin.

Domaći pčelinji proizvodi

Goran Pejić, koji se bavi proizvodnjom i prodajom meda, ističe da postoji veliki interes turista “Banje Vrućice”. Oni svakodnevno kupuju domaće pčelinje proizvode. Pčelarstvom se, kako kaže, počeo baviti iz razonode, a danas mu je to osnovni vid zarade. On ističe da im proizvodnja raste iz dana u dan. Od proljeća očekuje još veću zaradu.

Da znate kako je zdrav med odmah biste ga probali. Lijek je za sedam bolesti.

Pročitajte još: Kukuruzno brašno u kojem uživa regija

Kvalitet lokalnih proizvoda hvale i turisti “Banje Vrućice”. Ankica Knežević, gošća iz Zagreba, boravi svake godine u martu u jednom od hotela “Banje Vrućice” i svaki put kući ponese neke domaće proizvode.

Cijene domaćih proizvoda koje prodaje lokalno stanovništvo u Tesliću su izuzetno povoljne. Uvijek biram domaće jer sam sigurna da su u pitanju čisti, prirodni i organski proizvodi do kojih na ovaj način možemo doći bez posrednika.

Pored kupovine domaćih proizvoda, turisti “Banje Vrućice” mahom odlaze i u Teslić. Kupuju po lokalnim radnjama i buticima jer je, kako kažu, cijena mnogo povoljnija, a kvalitet proizvoda visok.

Pročitajte još...   Pčelinjak kao ostvareni dječački san Zdravka Kovačevića

Izvor: Nezavisne.

Shares
Slične objave
Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za prvi dan jeseni

Agro vijesti

Poljoprivrednim proizvođačima iz Srebrenika 100.000 KM podrške