Četvrtak , Septembar 19 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro oglasi / Novi kredit za realizaciju projekta “Odbrane od poplava rijeke Drine”

Novi kredit za realizaciju projekta “Odbrane od poplava rijeke Drine”

​Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata sastali su se sa predstavnicima Svjetske banke u BiH i predstavnicima Grada Bijeljina sa kojima su razgovarali o realizaciji projekta Odbrane od poplava rijeke Drine, kao i izgradnji nasipa u Gradu Bijeljina koji se realizuje iz kreditnih sredstava Svjetske banke.

Zemljište potrebno za izgradnju nasipa obezbjeđuje Grad Bijeljina u saradnji sa Ministarstvom.
Na sastanku su se  usaglašavale tačke Memoranduma o razumijevanju koji će se potpisati ispred Grada Bijeljine, Ministarstva i Jedinice.

Diskutovalo se o detaljima i načinu eksproprijacije zemljišta koje je potrebno za izgradnju nasipa sa  čim je upoznat predstavnik Svjetske banke.

Prisutni su upoznati da je za dio nasipa koji se odnosi na regulaciju rijeke Janje u dužini od 1,8 km pribavljena građevinska dozvola.

U narednom periodu očekuje se objava tendera za izbor izvođača radova na dijelu koji se odnosi na regulaciju rijeke Janje i izgradnja 2,8 km nasipa. Početak građevinskih radova se očekuje u maju 2018. godine.

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Pašalić: U narednom periodu oko 15.000 hektara pod sistemom za navodnjavanje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da bi Srpska …