Novi kredit za realizaciju projekta “Odbrane od poplava rijeke Drine” | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Novi kredit za realizaciju projekta “Odbrane od poplava rijeke Drine”

​Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata sastali su se sa predstavnicima Svjetske banke u BiH i predstavnicima Grada Bijeljina sa kojima su razgovarali o realizaciji projekta Odbrane od poplava rijeke Drine, kao i izgradnji nasipa u Gradu Bijeljina koji se realizuje iz kreditnih sredstava Svjetske banke.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Zemljište potrebno za izgradnju nasipa obezbjeđuje Grad Bijeljina u saradnji sa Ministarstvom.
Na sastanku su se  usaglašavale tačke Memoranduma o razumijevanju koji će se potpisati ispred Grada Bijeljine, Ministarstva i Jedinice.

Pročitajte još...   Novac zarađen u bijelom svijetu uložio u rodni kraj

Diskutovalo se o detaljima i načinu eksproprijacije zemljišta koje je potrebno za izgradnju nasipa sa  čim je upoznat predstavnik Svjetske banke.

Prisutni su upoznati da je za dio nasipa koji se odnosi na regulaciju rijeke Janje u dužini od 1,8 km pribavljena građevinska dozvola.

Pročitajte još...   Odluka o stečaju “Žitoprometa” iduće sedmice

U narednom periodu očekuje se objava tendera za izbor izvođača radova na dijelu koji se odnosi na regulaciju rijeke Janje i izgradnja 2,8 km nasipa. Početak građevinskih radova se očekuje u maju 2018. godine.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)