Četvrtak , 9 Aprila 2020
Početak / Agro oglasi / Novi kredit za realizaciju projekta “Odbrane od poplava rijeke Drine”

Novi kredit za realizaciju projekta “Odbrane od poplava rijeke Drine”

​Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata sastali su se sa predstavnicima Svjetske banke u BiH i predstavnicima Grada Bijeljina sa kojima su razgovarali o realizaciji projekta Odbrane od poplava rijeke Drine, kao i izgradnji nasipa u Gradu Bijeljina koji se realizuje iz kreditnih sredstava Svjetske banke.

Zemljište potrebno za izgradnju nasipa obezbjeđuje Grad Bijeljina u saradnji sa Ministarstvom.
Na sastanku su se  usaglašavale tačke Memoranduma o razumijevanju koji će se potpisati ispred Grada Bijeljine, Ministarstva i Jedinice.

Diskutovalo se o detaljima i načinu eksproprijacije zemljišta koje je potrebno za izgradnju nasipa sa  čim je upoznat predstavnik Svjetske banke.

Prisutni su upoznati da je za dio nasipa koji se odnosi na regulaciju rijeke Janje u dužini od 1,8 km pribavljena građevinska dozvola.

U narednom periodu očekuje se objava tendera za izbor izvođača radova na dijelu koji se odnosi na regulaciju rijeke Janje i izgradnja 2,8 km nasipa. Početak građevinskih radova se očekuje u maju 2018. godine.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Propala prodaja šećerane

Ko će kupiti Fabriku šećera iz Bijeljine?

Na posljednjoj sjednici Skupštine povjerilaca, odlučeno je da Oglas o prodaji Fabrike šećera u Bijeljini …