Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi | Agroportal.ba
Agro vijesti

Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

Zavod za zapošljavanje Brčko raspisuje Javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta 2019. Poziv će biti raspisan u srijedu, 22.01.2020. godine i trajaće do 28.01. tekuće godine.

Kako saznajemo od direktora Zavoda Vlade Jevtića, pravo prijave imaju osobe koje pokreću djelatnosti iz oblasti poljoprivrede, a koji se odnose na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda, izgradnju, obnovu i/ili rekonstrukciju poljoprivrednih objekata i kupovinu mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

Pročitajte još...   U Živinicama će se graditi prvi pčelarski centar, bit će zaposleno 70 osoba

Jevtić je rekao kako ovaj Javni poziv Zavod raspisuje sa sredstvima iz 2019. godine te da su uslovi za prijavu isti kao i prethodne godine.

Uslov za prijavu na javni poziv je da poljoprivredni proizvođači registruju svoju djelatnost, te da se odjave sa Zavoda i u sljedeće dvije godine budu prijavljeni na svoju djelatnost i uplaćuju poreze i doprinose.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju Programa iznosi 554.600 maraka, od čega je pola miliona osigurano iz Budžeta Brčko distrikta za 2019. godina, a ostatak sredstava su sredstva preostala iz Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta u 2018. godini.

U Zavodu pretpostavljamo da će u ovom Programu sredstva dobiti ukupno 25 do 30 osoba s obirom na to da je minimalni iznos isplate sredstava 20.000, a maksimalni 25.000 KM.

Rekao je Jevtić.

Pročitajte još...   BiH nije izvezla ni gram bijelog luka

Prema Jevtićevim riječima, Javni poziv trebao bi biti realizovan u sljedeća tri mjeseca.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ministar Dedić potpisao ugovore za sufinansiranje projekata u poljoprivredi vrijedne 450.000 KM

Agro vijesti

U FBiH nema vakcina i ušnih markica za sitnu stoku