Ponedjeljak , 6 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

Zavod za zapošljavanje Brčko raspisuje Javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta 2019. Poziv će biti raspisan u srijedu, 22.01.2020. godine i trajaće do 28.01. tekuće godine.

Kako saznajemo od direktora Zavoda Vlade Jevtića, pravo prijave imaju osobe koje pokreću djelatnosti iz oblasti poljoprivrede, a koji se odnose na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda, izgradnju, obnovu i/ili rekonstrukciju poljoprivrednih objekata i kupovinu mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

Jevtić je rekao kako ovaj Javni poziv Zavod raspisuje sa sredstvima iz 2019. godine te da su uslovi za prijavu isti kao i prethodne godine.

Uslov za prijavu na javni poziv je da poljoprivredni proizvođači registruju svoju djelatnost, te da se odjave sa Zavoda i u sljedeće dvije godine budu prijavljeni na svoju djelatnost i uplaćuju poreze i doprinose.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju Programa iznosi 554.600 maraka, od čega je pola miliona osigurano iz Budžeta Brčko distrikta za 2019. godina, a ostatak sredstava su sredstva preostala iz Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta u 2018. godini.

U Zavodu pretpostavljamo da će u ovom Programu sredstva dobiti ukupno 25 do 30 osoba s obirom na to da je minimalni iznos isplate sredstava 20.000, a maksimalni 25.000 KM.

Rekao je Jevtić.

Prema Jevtićevim riječima, Javni poziv trebao bi biti realizovan u sljedeća tri mjeseca.

Izvor

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Oko 550 domaćinstava se prijavilo za navodnjavanje

Za korišćenje novoizgrađenog sistema za navodnjavanje na području Trebinjskog i Petrovog polja, sa dijelom koji …