Pašalić: Kreiraćemo mjere ako izvoz mesa ne prođe na Savjetu ministara | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pašalić: Kreiraćemo mjere ako izvoz mesa ne prođe na Savjetu ministara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić najavio je da će Vlada i resorno ministarstvo kreirati određene mjere za bolje povezivanje domaćih mesoprerađivača i proizvođača mesa ukoliko Savjet ministara u tehničkom mandatu ne donese mjere u vezi sa izvozom junećeg mesa.

Razrađujemo još nekoliko mjera koje su nam rezerva ako izvoz junećeg mesa ne prođe na Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

On je podsjetio da je resorno ministarstvo u skladu sa Zakonom o spoljnotrgovinskom poslovanju uradilo sve da Savjet ministara u tehničkom mandatu aktivira ove mjere.

Uputio sam inicijativu i sada je sve na Savjetu ministara. Ja tu ne mogu ništa posebno da komentarišem i da uradim.

Zaključio je Pašalić.

Pročitajte još...   Nabavka 200 junica za područje Hercegovine

Teška situacija

Dok domaći farmeri upozoravaju na tešku situaciju jer je izvoz junećeg mesa iz BiH stao i očekuju hitno rješenje, u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH u tehničkom mandatu za sada nema odgovora šta je urađeno da bi ovaj problem bio što prije riješen.

Pročitajte još...   Pašalić: Više sredstava za ulaganja u kapitalne investicije

Član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika BiH Savo Bakajlić rekao je Srni da je situacija veoma teška jer bikovi rastu i farmeri se plaše uginuća, a među 9.000 do 10.000 tovnih grla samo u Semberiji već je između 4.000 i 5.000 prešlo težinu od tone, što je kritično.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodnja uljarica u Lijevče polju sve zastupljenija

Agro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru