Počinju prijave poljoprivrednika za regresirano gorivo | Agroportal.ba
Agro vijesti

Počinju prijave poljoprivrednika za regresirano gorivo

Poljoprivreni proizvođači sa područja Semberije od danas mogu preuzeti obrasce zahtjeva za regresirano gorivo.

Preuzimanje se vrši u najbližem matičnom uredu ili u Odjeljenju za poljoprivredu pri Gradskoj upravi Grada Bijeljina u Ulici patrijarha Pavla 1 i trajaće do 15. novembra tekuće godine.

Riječ je o prvom spisku nakon preuzimanja podataka iz APIF-a za one proizvođače koji su izvršili ažuriranje podataka u APIF-u, odnosno upisali sjetvenu strukturu.

Pročitajte još...   Loš rod i kvalitet kupusa u Semberiji

„Da bi poljoprivredni proizvođači bili na spisku za regresirano dizel gorivo, potrebno je da koriste obradivu površinu od minimalno jednog hektara, izvrše poresku prijavu, ali i regulišu dugovanja prema JP Protivgradna preventiva Republike Srpske“, pojasnio je Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu. Dodao je da se u narednom periodu očekuje da, uporedo sa izvršavanjem obaveza od strane poljoprivrednih proizvođača (ispunjavanje uslova, obaveza prema poreskoj upravi, ažuriranje podataka u APIF-u), Ministarstvo sukcesivno „povlači“ spiskove iz APIF-a i iste distavlja lokalnoj samoupravi, kao bi bili distibuirani, odnosno kako bi poljoprivrednici mogli da preuzimaju i podnose zahtjeve za regresirano dizel gorivo.

Pročitajte još...   Majevički voćari zadovoljni rodnom godinom šljive

 

(nezavisne.com)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Bratunac: "Dani maline" u junu, već stižu prijave izlagača

Agro vijesti

"Mladi u poljoprivredi" za agronome dobojske regije