Počinju prijave poljoprivrednika za regresirano gorivo | Agroportal.ba
Agro vijesti

Počinju prijave poljoprivrednika za regresirano gorivo

Poljoprivreni proizvođači sa područja Semberije od danas mogu preuzeti obrasce zahtjeva za regresirano gorivo.

Preuzimanje se vrši u najbližem matičnom uredu ili u Odjeljenju za poljoprivredu pri Gradskoj upravi Grada Bijeljina u Ulici patrijarha Pavla 1 i trajaće do 15. novembra tekuće godine.

Riječ je o prvom spisku nakon preuzimanja podataka iz APIF-a za one proizvođače koji su izvršili ažuriranje podataka u APIF-u, odnosno upisali sjetvenu strukturu.

Pročitajte još...   Povrtari zaduženi do guše

„Da bi poljoprivredni proizvođači bili na spisku za regresirano dizel gorivo, potrebno je da koriste obradivu površinu od minimalno jednog hektara, izvrše poresku prijavu, ali i regulišu dugovanja prema JP Protivgradna preventiva Republike Srpske“, pojasnio je Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu. Dodao je da se u narednom periodu očekuje da, uporedo sa izvršavanjem obaveza od strane poljoprivrednih proizvođača (ispunjavanje uslova, obaveza prema poreskoj upravi, ažuriranje podataka u APIF-u), Ministarstvo sukcesivno „povlači“ spiskove iz APIF-a i iste distavlja lokalnoj samoupravi, kao bi bili distibuirani, odnosno kako bi poljoprivrednici mogli da preuzimaju i podnose zahtjeve za regresirano dizel gorivo.

Pročitajte još...   Pšenica zrela za žetvu, kombajni za par dana ulaze u njive

 

(nezavisne.com)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kombajn ispisao istoriju: Prvi put stigao u selo u BiH

Agro vijesti

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji