Pri kraju izgradnja farme muznih krava u Poljoprivrednoj školi u Bijeljini | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pri kraju izgradnja farme muznih krava u Poljoprivrednoj školi u Bijeljini

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina su na prostoru Poljoprivredne i medicinske škole posjetili kompleks Farme muznih krava, čija izgradnja je u završnoj fazi. Gradski menadžer Predrag Jović rekao je da je gradnja najmodernijeg objekta ovog tipa u BiH započela 2017. godine i da su, u međuvremenu, stvoreni uslovi za dualno obrazovanje, koje će učenicima omogućiti odgovorajaću edukaciju.

Ovo je najmodernija farma muznih krava u BiH, sa svim propratnim prostorijama, učionicama i ambulantom, koje su neophodne za savremeno obrazovanje. Na ovaj način đaci će u potpunosti biti edukovani i spremni za rad poslije izlaska iz škole – naglasio je Jović i podsjetio da će na mjestu stare farme biti izgrađen studentski dom, u neposrednoj blizini Centra za visoko obrazovanje. Time će praktično na jednom mjestu biti objedinjenjeni brojni školski i studentski sadržaji, koji će omogućiti najkvalitetnije obrazovanje za mlade ljude.

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Zoran Despotović zahvalio je Gradskoj upravi na realizaciji ovog značajnog projekta.

Hvala gradonačelniku Mići Mićiću i Gradskoj upravi za kompletan posao i sredstva koja su izdvojili. Veoma je važno da oko 700 učenika, stečena teoretska znanja u učionicama primijene u našem objektu, tako da po završetku obrazovanja budu bolje osposobljeni za dalji rad u svojim farmama, ambulantama i drugim ustanovama. Na našoj novoj farmi edukativnog karaktera sticaće se praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja – istakao je Despotović, dodajući da u ovoj ustanovi osjećaju posebno zadovoljstvo, jer se projekat realizuje u godini kada Poljoprivredna i medicinska škola obilježavaju 70 godina postojanja i rada.

Gradska uprava Bijeljina u cjelosti je finansirala izgradnju farme, u vrijednosti od milion i 200 hiljada KM, a završetak radova planiran je za 30-ak dana.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Na Sajmu šljive u Gradačcu od 28. do 31. augusta oko 300 izlagača iz šest zemalja

Agro vijesti

Da li će ratari imati očekivanu zaradu od pšenice