Razvoj poljoprivrede i sela Grada Bijeljina | Agroportal.ba
Agro vijesti

Razvoj poljoprivrede i sela Grada Bijeljina

U Gradskoj upravi Bijeljina održan je prvi sastanak Tima za izradu Programa razvoj poljoprivrede i sela Grada Bijeljina za period 2021 – 2023. godina.

razvoj poljoprivrede i sela

Na sastanku je usvojena metodologija za izradu Programa. Čiji je cilj projektovanje dobrih i primjenjivih mjera koje podstiču tekući i dugoročni razvoj tri strateška sektora. Koja su definisana Strategijom lokalnog razvoja Grada Bijeljina za period 2014 – 2023. godina – stočarstva, povrtarstva i voćarstva.

Cilj Programa je da Grad iz svoje nadležnosti projektuje i provodi mjere kojima podstiče razvoj poljoprivrede, preradu poljoprivrednih sirovina i razvoj ruralnih područja. Njegova snaga i domet zavisiće od toga koliko su ove mjere dobro projektovane i primijenjene. Te kakvi efekti su ostvareni.

Istakao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Stevan Trivković.

Pročitajte još...   Kazne za poljoprivrednike koji spaljuju njive posle žetve

Tim je formirao gradonačelnik Ljubiša Petrović. Čine ga predsjednik Tima Stevan Trivković i članovi iz Agrarnog fonda Grada Bijeljina. Kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i Odjeljenja za poljoprivredu. Te Poljoprivrednog instituta Republike Srpske i poljoprivrednih fakulteta u Banja Luci, Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

Shares
Slične objave
Agro reportažeAgro vijesti

Pijačni barometar 13.04.2021. godine

Agro vijesti

Prelevmani nisu traženi zbog „slabih podsticaja u Republici Srpskoj“