Razvoj poljoprivrede i sela Grada Bijeljina | Agroportal.ba
Agro vijesti

Razvoj poljoprivrede i sela Grada Bijeljina

U Gradskoj upravi Bijeljina održan je prvi sastanak Tima za izradu Programa razvoj poljoprivrede i sela Grada Bijeljina za period 2021 – 2023. godina.

razvoj poljoprivrede i sela

Na sastanku je usvojena metodologija za izradu Programa. Čiji je cilj projektovanje dobrih i primjenjivih mjera koje podstiču tekući i dugoročni razvoj tri strateška sektora. Koja su definisana Strategijom lokalnog razvoja Grada Bijeljina za period 2014 – 2023. godina – stočarstva, povrtarstva i voćarstva.

Cilj Programa je da Grad iz svoje nadležnosti projektuje i provodi mjere kojima podstiče razvoj poljoprivrede, preradu poljoprivrednih sirovina i razvoj ruralnih područja. Njegova snaga i domet zavisiće od toga koliko su ove mjere dobro projektovane i primijenjene. Te kakvi efekti su ostvareni.

Istakao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Stevan Trivković.

Pročitajte još...   U Srpskoj opet pronađeni usjevi GMO soje

Tim je formirao gradonačelnik Ljubiša Petrović. Čine ga predsjednik Tima Stevan Trivković i članovi iz Agrarnog fonda Grada Bijeljina. Kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i Odjeljenja za poljoprivredu. Te Poljoprivrednog instituta Republike Srpske i poljoprivrednih fakulteta u Banja Luci, Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''