Sa 12.000 mlađi pastrmke poribili Drinu i pritoke | Agroportal.ba
Agro vijesti

Sa 12.000 mlađi pastrmke poribili Drinu i pritoke

mlađi pastrmke

Članovi Sportskog ribolovnog društva (SRD) “Drina” i grupa ljubitelja prirode iz Bratunca obavili su poribljavanje rijeke Drine. Te nekoliko njenih pritoka koje protiču kroz bratunačku opštinu. Pustili su u vodu 12.000 mlađi potočne pastrmke, piše srspskainfo.

mlađi pastrmke

Poribljavanje svake godine

Ribočuvar u SRD “Drina” Boban Filipović rekao je novinarima da su 10.000 primjeraka mlađi nabavili sredstvima udruženja i uz pomoć sponzora. Među kojima je najznačajniji Hedroelektrana “Bajina Bašta”, a 2.000 primjeraka mlađi dobili su od Udruženja sportskih ribolovaca iz Banjaluke.

Pročitajte još...   Otkupna cijena malina skoro 7 KM (VIDEO)

On je podsjetio da Drinu poribljavaju svake godine, te da su u prethodna tri dana obavili poribljavanje Grabovačke, Kravičke, Lozničke, Saške i Slapašničke rijeke.

Drinu poribljavamo potočnom pastrmkom kao i ostale vodotoke kojima gazdujemo. Zbog problema sa uvozom i niza dozvola koje treba pribaviti nismo u mogućnosti da uvezemo mlađ klena, mrene, plotica i još neke. Njih niko u BiH ne uzgaja, a rijetke su u vodama srednjeg Podrinja, rekao je Filipović.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?

Agro vijesti

Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka