Sa 12.000 mlađi pastrmke poribili Drinu i pritoke | Agroportal.ba
Agro vijesti

Sa 12.000 mlađi pastrmke poribili Drinu i pritoke

mlađi pastrmke

Članovi Sportskog ribolovnog društva (SRD) “Drina” i grupa ljubitelja prirode iz Bratunca obavili su poribljavanje rijeke Drine. Te nekoliko njenih pritoka koje protiču kroz bratunačku opštinu. Pustili su u vodu 12.000 mlađi potočne pastrmke, piše srspskainfo.

mlađi pastrmke

Poribljavanje svake godine

Ribočuvar u SRD “Drina” Boban Filipović rekao je novinarima da su 10.000 primjeraka mlađi nabavili sredstvima udruženja i uz pomoć sponzora. Među kojima je najznačajniji Hedroelektrana “Bajina Bašta”, a 2.000 primjeraka mlađi dobili su od Udruženja sportskih ribolovaca iz Banjaluke.

Pročitajte još...   Za sistem navodnjavanja Bratunca i Srebrenice 9 miliona KM (VIDEO)

On je podsjetio da Drinu poribljavaju svake godine, te da su u prethodna tri dana obavili poribljavanje Grabovačke, Kravičke, Lozničke, Saške i Slapašničke rijeke.

Drinu poribljavamo potočnom pastrmkom kao i ostale vodotoke kojima gazdujemo. Zbog problema sa uvozom i niza dozvola koje treba pribaviti nismo u mogućnosti da uvezemo mlađ klena, mrene, plotica i još neke. Njih niko u BiH ne uzgaja, a rijetke su u vodama srednjeg Podrinja, rekao je Filipović.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu