Četvrtak , 27 Februara 2020
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Sajam “Dani maline 2019” završen uručenjem nagrada posjetiocima

Sajam “Dani maline 2019” završen uručenjem nagrada posjetiocima

Uručenjem nagrada posjetiocima sajma i vlasnicima najuređenijih dvorišta, u Bratuncu je danas završen 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma “Dani maline 2019”.

Za najboljeg proizvođača maline u bratunačkoj opštini ove godine je stručna komisija sajma proglasila Ivana Stojanovića iz Kunjerca, koji je dobio nagradu i plaketu “Zlatna malina”.

Drugo mjesto u proizvodnji ovog voća zauzeo je Rade Obradović iz Kravice, a treća nagrada pripala je Miletu Zekiću.

Udruženje “Forum žena” izabralo je i nagradilo vlasnike najljepših balkona, seoskih i gradskih dvorišta, a završena je i izložba, degustacija i izbor najljepšeg kolača od maline, koja je održana pod geslom “Malini u čast, s malinom u slast”.

Mini gastro fest

U okviru sajma organizovan je mini gastro-fest na kome su žene iz nekoliko ovdašnjih udruženja predstavile tradicionalna jela iz srednjeg Podrinja i Birča.

Za poljoprivrednike su organizovana stručna predavanja o temama “Proizvodnja i zaštita maline” i “Plastenička proizvodnja povrća”.

Organizator “Dana maline” je opština Bratunac uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Interesovanje izlagača za sajam ove godine je bilo slabije nego prvih godina njegovog održavanja. Učestvovala su 43 izlagača iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Izvor: Nezavisne

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

BiH u 2019.: Ubrano 980 tona smokava, značajan urod mandarina, limuna i maslina

U Bosni i Hercegovini se kad je riječ o južnom voću najviše uzgajaju smokve, a …