Šef odjeljenja za poljoprivredu Saša Tanić sastao se sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem | Agroportal.ba
Agro vijesti

Šef odjeljenja za poljoprivredu Saša Tanić sastao se sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem

Šef odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta BiH, Saša Tanić, sastao se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Branislavom Nedimovićem.

Sastanak je upriličen u sklopu „Nacionalna konferencija agrobiznisa Srbije“, održanoj u prostorijama Privredne Komore Srbije, u Beogradu. Sastanku je pored ministra Nedimovića, prisustvovao i Veljko Ivanović, direktor Sektora za poljoprivredu Privredne Komore Srbije.

Pročitajte još...   Nedimović i Ljajić danas u Turskoj

Srbija je kao i BiH zemlja u razvoju, te isti problem prate poljoprivredu sa obje strane Drine. Iskoristivost IPARD predpristupnih fondova te razvoj izvoza je nešto gdje se BiH poljoprivrednici mogu ugledati na Srbiju.

Na prijedlog šefa odjeljenja za poljoprivredu Saše Tanića, dogovrena je posjeta ministra Nedimovića sa saradnicima Brčko distriktu, u narednom periodu. Cilj posjete jeste predstaviti potencijale poljoprivrednih proizvođača iz distrkta, te uspostaviti poslovne kontakte između poljoprivrednika Srbije i Brčko distrikta.

Pročitajte još...   Milić i Tanić potpisali Memorandum o povećanju sigurnosti hrane u BiH

[tie_slideshow]

[tie_slide]  [/tie_slide]

[tie_slide]  [/tie_slide]

[tie_slide]  [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]
[/tie_slideshow]

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Pod trebinjskim platanima se predstavili domaći poljoprivredni proizvođači

Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za 28.09.2020.

Komentariši