STUDEN Grupa: Prioritet stabilno snabdijevanje domaćeg tržišta | Agroportal.ba
Agro vijesti

STUDEN Grupa: Prioritet stabilno snabdijevanje domaćeg tržišta

Kompanije u sastavu STUDEN Grupe u Agroindustrijskom kompleksu Brčko, fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera i MINGOS-COFFEE proizvodnja kafe, aktivno rade na obezbjeđenju kontinuirane proizvodnje i stabilnog snabdijevanja svih svojih partnera.

Iako je proglašavanje pandemije Korona virusa značajno otežalo tokove nabavke i dopreme sirovina i repromaterijala, proizvodnja u Brčkom stabilno funkcioniše, a snabdijevanje redovnih kupaca i partnera u Bosni i Hercegovini odvija se bez ikakvih zastoja.

Sigurne isporuke sirovina i repromaterijala u trenutnoj situaciji ne zavise od proizvođača, ali je naša poslovna grupa preduzela sve mjere da ove dopreme, koje su preduslov za proizvodnju jestivog ulja, šećera i kafe, teku neometano, te da proizvodnje u fabrikama rade bez prekida. Postoji rizik od zatvaranja granica, te apelujemo na sve organe vlasti da obezbijede da se sirovine i repromaterijali iz okolnih zemalja i dalje isporučuju svojim partnerima, proizvođačima u BiH.

Izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe. 

Pročitajte još...   Zelena pijaca Brčko "ponos" grada na Savi

Brčanski BIMAL je jedini domaći proizvođač jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, dok je STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera jedina rafinerija šećera u zemlji.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''