Sudbina “Žitoprometa” se uskoro rješava | Agroportal.ba
Agro vijesti

Sudbina “Žitoprometa” se uskoro rješava

Radnici Žitoprometa

Većinski vlasnik bijeljinskog „Žitoprometa“ Slobodan Pavlović, nakon razgovora sa gradskim menadžerom Milošem Stevanovićem, prihvatio je ponuđenu pomoć oko rješavanja problema u ovom preduzeću čijih 190 radnika već mjesec dana štrajkuje i traži četiri neisplaćene plate, javljaju semberske novine.

Pomoć lokalne uprave

Miloš Stevanović kaže da je Pavlović saglasan s prijedlogom da se u narednih petnaestak dana pokušaju pronaći zainteresovani kupci za kupovinu određenih nekretnina „Žitoprometa“, te da se novac od eventualne prodaje tih nekretnina usmjeri u pokretanje proizvodnje u „Žitoprometu“.

Postoje zaintesovani kupci za neke nekretnine „Žitoprometa“. Gospodin Pavlović je saglasan i oko postavljanja novog menadžmenta u ovom preduzeću, sve u smislu prevazilaženja postojećeg stanja, kaže gradski menadžer Miloš Stevanović.

Pročitajte još...   Visoke cijene voća i povrća - prazne pijace

Vlada RS preuzima “stvar u svoje ruke”

Rješavanje problema u bijeljinskom Žitoprometu je na pomolu, rečeno je u Brčkom, nakon sastanka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednice Vlade Srpske Željke Cvijanović i resornog republičkog ministra Steve Mirjanića. Dogovoreno je da Vlada uplati oko dva miliona maraka na ime “poetenncijalne štete” za oko 1100 poljoprivrednih proizvođača iz Bijeljine, javlja rtrs.

Vlada će otkupiti pšenicu a šta je sa platama?

To bi trebalo da bude taj prvi korak. Mi smo rekli da ćemo u naredna dva dana naći rješenje i za to obavijestićemo sve poljoprivredne proizvođače da će oni dobiti svoj novac, istakla je Cvijanović.

Mirjanić je naglasio da će Vlada interventno otkupiti šest hiljada tona pšenice i dodao da će Vlada platiti direktno poljoprivrednim proizvođačima, a odmah poslije toga, tražiće se rješenja na koji način će se preduzeti mjere.

Pročitajte još...   Pijačni barometar Bijeljina 14.07.2020. godine

Predstavnica Žitoprometa Stevka Ivanić pozdravila je ovaj korak koji je Vlada napravila.

Da se nađe rješenje za tu novonastalu situaciju u kojoj smo bili u problemu i radnici Žitoprometa, a i poljoprivredni proizvođači, navela je Ivanić.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ode šećerana, i šta ćemo sad?

Agro vijesti

Za litar nafte treba da prodaju četiri litra mlijeka