U Brčkom otvoren 16. Sajam Privrede | Agroportal.ba
Agro vijesti

U Brčkom otvoren 16. Sajam Privrede

U organizaciji Privredne komore Distrikta a pod pokroviteljstvom Vlade, danas je u Brčkom otvoren  šesnaesti po redu Sajam privrede. Okupio je više od 100 izlagača iz zemlje i regiona.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Štand na sajmu dobile su i članice udruženja građana Kreativna industrija „Kiša“ iz Šapca. Dragica Lovčević, kaže, na sajam su donijele različite ručne radove, pa su tako posjetiocima ponudile, između ostalog, drvene kutije rađene dekupaž tehnikom, ukrasne staklene flaše, mašne, pletene torbe, nakit i još mnogo toga. „Kiši“ je ovo prvo učešće na nekom međunarodnom sajmu.

Za tri dana očekujemo izuzetno uspešnu i posećenost i prodaju. A,sudeći prema otvaranju i ovim prvim satima,posećenost je velika i ljudi su jako zainteresovani, kaže Dragica iz udruženja „KIŠA“.

Sajam privrede omogućava svim privrednicima sa područja Brčko distrikta i šire da na jednom mjestu kupcima ponude svoje proizvode, ali i da ostvare dobre poslovne konatkte.  Koliko je u tome bio uspješan, znaćemo po njegovom završetku, kaže predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Niko Babić.

Dosadašnji sajmovi su se pokazali uspješnim i donijeli odlične poslovne rezultate svim učesnicima. Vjerujemo da će tako biti i ove godine. Mi imamo stalne izlagače, sa pozitivnim iskustvima sa sajma, istakao je Babić.

Gradonačelnik, Siniša Milić rekao je da se vlada opredijelila da podrži sajam zato što je odlična prilika da se na jednom mjestu okupi veliki broj izlagača, ostvare poslovni kontakti, te  predstavi brčanska i privreda iz okruženja.

Mi ćemo i dalje nastaviti da podržvamo održavanje Sajma privrede. Imali smo određenih organizacionih problema kada je u pitanju ovogodišnji, jer u posljednjem trenutku smo pronašli ovaj lokalitet  za održavanje sajma koji se pokazao najbolji do sada. Gledaćemo da ovaj prostor i postane sajmski, kaže gradonačelnik.

Sajam se održava u poslovnom objektu nekadašnjeg marketa Tropik, na površini većoj od dvije hiljade kvadratnih metara. Trajaće tri dana, tokom kojih su planirana stručna predavanja i okrugli stolovi na različite teme iz oblasti privrede.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U Semberiji nestašica meda (VIDEO)

Agro vijesti

Sjetva kukuruza u Semberiji zaostaje zbog kiše