U Šamcu počeo sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

U Šamcu počeo sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda

U Šamcu je otvoren deveti Sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda. Okupio je 74 izlagača iz zemlje i regiona, pa je dio izložbenog prostora osim u hotelu „Plaža“ postavljen i na gradskom trgu.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Jasenka Živković, članica “Eko Centra” iz ozrenskog sela Brezici, stalni je učesnik sajma. Kaže da su ove manifestacije važne za promociju malih preduzetnika.

Na sajmu u Šamcu učestvujemo svake godine. Pomogli smo i drugim učesnicima da razviju posao. Naši proizvodi su originalniji od inostranih i možemo mnogo toga da uradimo, ali nam je neophodna podrška društva, kaže Jasenka Živković

[tie_full_img][/tie_full_img]

Pročitajte još...   Paket pomoći za male semberske poljoprivrednike, prijave do 3. aprila

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević uvjeren je da će sajam biti uvršten u kalendar sajmova Republike Srpske i regiona.

Ovo je najbolja promocija preduzetničke djelatnosti na području opštine. Mi, takođe, podržavamo naše preduzetnike kroz podsticaje, na ime kojih smo im ove godine isplatili ukupno 50 hiljada maraka. Nastavićemo sa tom praksom, a kroz podsticaje u poljoprivredi posebno ćemo pomoći članovima udruženja pčelara, kaže Milićević.

Sajam je značajan i za razvoj turizma u opštini, jer turističkih potencijala baš i nemamo, kaže direktorka Turističke organizacije opštine Šamac Jasna Marinković.

Pročitajte još...   Loša situacija kada je proizvodnja meda u pitanju, na jednu marku izvoza je oko osam maraka uvoza

Ona je istakla da im je cilj da razviju  manifestacioni turizam kroz program regionalnog povezivanja turističkih organizacija.

Sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda u Šamcu trajaće dva dana, do 17.12.2017. godine.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''