Ponedjeljak , 30 Marta 2020
Početak / Agro reportaže / U Šamcu počeo sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda

U Šamcu počeo sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda

U Šamcu je otvoren deveti Sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda. Okupio je 74 izlagača iz zemlje i regiona, pa je dio izložbenog prostora osim u hotelu „Plaža“ postavljen i na gradskom trgu.

Jasenka Živković, članica “Eko Centra” iz ozrenskog sela Brezici, stalni je učesnik sajma. Kaže da su ove manifestacije važne za promociju malih preduzetnika.

Na sajmu u Šamcu učestvujemo svake godine. Pomogli smo i drugim učesnicima da razviju posao. Naši proizvodi su originalniji od inostranih i možemo mnogo toga da uradimo, ali nam je neophodna podrška društva, kaže Jasenka Živković

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević uvjeren je da će sajam biti uvršten u kalendar sajmova Republike Srpske i regiona.

Ovo je najbolja promocija preduzetničke djelatnosti na području opštine. Mi, takođe, podržavamo naše preduzetnike kroz podsticaje, na ime kojih smo im ove godine isplatili ukupno 50 hiljada maraka. Nastavićemo sa tom praksom, a kroz podsticaje u poljoprivredi posebno ćemo pomoći članovima udruženja pčelara, kaže Milićević.

Sajam je značajan i za razvoj turizma u opštini, jer turističkih potencijala baš i nemamo, kaže direktorka Turističke organizacije opštine Šamac Jasna Marinković.

Ona je istakla da im je cilj da razviju  manifestacioni turizam kroz program regionalnog povezivanja turističkih organizacija.

Sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda u Šamcu trajaće dva dana, do 17.12.2017. godine.

Autor Maja Kovacevic

Avatar
Diplomirani Ekonomista

Provjerite takođe

Hercegovački med na tržištu Švedske

Agrarni fond grada Trebinja pronašao je put za izvoz meda u Švedsku koji bi u …