Usred pandemije otvorila prodavnicu organske hrane | Agroportal.ba
Agro vijesti

Usred pandemije otvorila prodavnicu organske hrane

U vrijeme kada se zbog pandemije virusa korona i ekonomske krize gase brojna radna mjesta, Evelina Sadagić iz Sanskog Mosta odlučila je pokrenuti vlastiti obrt zasnovan na proizvodnji i prodaji organske hrane koju sprema u vlastitoj kućnoj radinosti.

U centru ovog grada nedavno je otvorila malu prodavnicu u kojoj se mogu kupiti razni proizvodi pripremljeni na potpuno prirodan način.

Svi naši proizvodi spravljeni su kod kuće i načinjeni od stopostotnih prirodnih i provjerenih sastojaka. Proizvodimo džemove, pekmeze, sokove i ostale slastice od raznih vrsta voća. Sve se to pasira i kuha u kazanima na vatri, nema upotrebe nikakvih mašina, znači, sve po starim recepturama kako se nekada radilo.

Kaže Sadagićeva.

Pročitajte još...   Podsticaji za poljoprivredu trebaju biti dodatak, a ne plata

Ističe kako joj u svemu pomažu drugi članovi porodice. Dodaje kako se kod nje mogu pronaći i proizvodi na bazi meda, eterična ulja, tjestenina, sušeni čajevi i drugi artikli.

Svi plodovi koji služe kao sirovine ubrani su u bašti i sve je uzgojeno prirodno, bez pesticida i umjetnih đubriva, a proizvodi su bez konzervansa.

Kaže kako je za pokretanje vlastitog biznisa dobila poslovne podsticaje od Vlade USK, ali da nije računala na trenutnu situaciju.

Pročitajte još...   Poljoprivrednim proizvođačima iz Srebrenika 100.000 KM podrške

Zbog situacije uzrokovane pandemijom i umanjene kupovne moći lokalnog stanovništva, prodaja nije na očekivanom nivou.

Ipak sam zadovoljna, jer i pored svega ima kupaca. Mislim da ljudi sve više cijene zdravlje, pa tako vode računa o tome da je ono što kupuju prirodno i zdravo. Nadamo se ipak boljim danima i da će sve ovo proći.

Kaže ova poduzetnica.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu