Usred pandemije otvorila prodavnicu organske hrane | Agroportal.ba
Agro vijesti

Usred pandemije otvorila prodavnicu organske hrane

U vrijeme kada se zbog pandemije virusa korona i ekonomske krize gase brojna radna mjesta, Evelina Sadagić iz Sanskog Mosta odlučila je pokrenuti vlastiti obrt zasnovan na proizvodnji i prodaji organske hrane koju sprema u vlastitoj kućnoj radinosti.

U centru ovog grada nedavno je otvorila malu prodavnicu u kojoj se mogu kupiti razni proizvodi pripremljeni na potpuno prirodan način.

Svi naši proizvodi spravljeni su kod kuće i načinjeni od stopostotnih prirodnih i provjerenih sastojaka. Proizvodimo džemove, pekmeze, sokove i ostale slastice od raznih vrsta voća. Sve se to pasira i kuha u kazanima na vatri, nema upotrebe nikakvih mašina, znači, sve po starim recepturama kako se nekada radilo.

Kaže Sadagićeva.

Pročitajte još...   Topli martovski dani izmamili poljoprivrednike na njive

Ističe kako joj u svemu pomažu drugi članovi porodice. Dodaje kako se kod nje mogu pronaći i proizvodi na bazi meda, eterična ulja, tjestenina, sušeni čajevi i drugi artikli.

Svi plodovi koji služe kao sirovine ubrani su u bašti i sve je uzgojeno prirodno, bez pesticida i umjetnih đubriva, a proizvodi su bez konzervansa.

Kaže kako je za pokretanje vlastitog biznisa dobila poslovne podsticaje od Vlade USK, ali da nije računala na trenutnu situaciju.

Pročitajte još...   Dedić o aktivnostima Vlade FBiH i pomoći poljoprivrednicima

Zbog situacije uzrokovane pandemijom i umanjene kupovne moći lokalnog stanovništva, prodaja nije na očekivanom nivou.

Ipak sam zadovoljna, jer i pored svega ima kupaca. Mislim da ljudi sve više cijene zdravlje, pa tako vode računa o tome da je ono što kupuju prirodno i zdravo. Nadamo se ipak boljim danima i da će sve ovo proći.

Kaže ova poduzetnica.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ode šećerana, i šta ćemo sad?

Agro vijesti

Za litar nafte treba da prodaju četiri litra mlijeka