Vremenska prognoza 12.09.2020. | Agroportal.ba
Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza 12.09.2020.

Subota (12.09.):

Destabilizacija vremena u na južnoj polovini zemlje. Tokom jutra, uglavnom vedro uz malu oblačnost na sjeveroistoku zemlje, dok se na bosanskohercegovačkim Dinaridima, centralnoj Bosni i Hercegovini očekuje uglavnom oblačno vrijeme uz sunčane intervale i sunčane periode. U nastavku dana, povećanje nestabilnosti vremena na južnoj polovini zemlje gdje će biti uslova za padavine podno bosanskohercegovačkih Dinarida, centralnoj Bosni i u Hercegovini.

Pročitajte još...   Vremenska prognoza za 09.09.2020.

Minimalna temperatura vazduha: 16ºC do 19ºC, na jugu do 23 ºC, na sjeveroistoku do 21 ºC, u planinskim oblastima do 14 ºC.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha: od 27 ºC do 32 ºC, na jugu do 30 ºC, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku do 35ºC, u planinskim oblastima do 24 ºC.

Agrar: Povoljni uslovi za obavljanje djelatnosti u polju na sjeveru i istoku, dok se na južnoj polovini zemlje uslijed potencijalnih padavina tokom drugog dijela dana ne preporučuju djelatnosti u tom dijelu dana. Takođe, u pomenutim oblastima u kojima se očekuju padavine, uslijed nagle smjene veoma toplog i suvog vremena sa vlažnim, može doći do pojave biljnih bolesti.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kombajn ispisao istoriju: Prvi put stigao u selo u BiH

Agro vijesti

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji