Četvrtak , 9 Aprila 2020
Početak / Agro vijesti / Zagarantovan otkup ljekovitog bilja i kornišona

Zagarantovan otkup ljekovitog bilja i kornišona

Poljoprivrednici sa područja Banje Luke imaju mogućnost da se po povoljnim uvjetima uključe u proizvodnju ljekovitog bilja i krastavaca – kornišona.  Saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

ljekovitog bilja

KOOPERANTI PREDUZEĆA

Poljoprivrednici imaju mogućnost da se bave proizvodnjom kamilice, mente, matičnjaka, nevena i ostalog ljekovitog i aromatičnog bilja kao kooperanti preduzeća Prirodno bilje, te proizvodnjom krastavaca kornišona kao kooperanti preduzeća Carl Kuehne iz Kozarske Dubice.

Pri zasnivanju proizvodnje, svim proizvođačima će biti osiguran kompletan repromaterijal. Otplaćivati će ga kroz proizvod – 50 posto od ukupnog startup paketa. Otkup cjelokupne proizvedene količine je zagarantiran.

U toku proizvodnje proizvođačima je osigurana i stručna savjetodavna podrška.

Detaljnije informacije o projektu potencijalni proizvođači mogu dobiti u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

STRUČNE USLUGE

Projekt finansira Međunarodni fond za ruralni razvoj, a realizira Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Zabranjen uvoz kornišona iz Srbije

Zabranjen uvoz kornišona iz Srbije

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske je zbog povećanog prisustva pesticida zabranila uvoz 20.080 kilograma svježih krastavaca …