Agropreduzetnik – besplatan program ličnog i profesionalnog razvoja za mlade agronome u BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

Agropreduzetnik – besplatan program ličnog i profesionalnog razvoja za mlade agronome u BiH

Poljoprivredni fakultet u Banja Luci započeo je implementaciju projekta Agripreneur ili Agro-preduzetnik. Projektom je predviđeno da 50 mladih ljudi, agronoma ili studenata završnih godina studija poljoprivrednih nauka učestvuje na radionicama koje će voditi stručnjaci iz oblasti preduzetništva, poljoprivrede, projektnog menadžmenta, odnosa sa javnošću, savjetodavaca i dr.

Program pruža iskustva ličnog i profesionalnog razvoja unapređujući vještine liderstva, preduzetništva, inovacija i upravljanja projektima, izgrađujući snažnu mrežu kolega za generisanje uspeha u agro-biznisu i lokalnim zajednicama. Kroz niz komplementarnih radionica, projekat će podržati mlade profesionalce u poljoprivredi u: proširenju njihove mreže profesionalnih kontakata, učenje kako da koriste nove tehnologije u njihovoj proizvodnji; kako da generišu ideju, razviju i implementiraju projekat u oblasti poljoprivrede. Projekat će pomoći individualnim poljoprivrednim profesionalcima da steknu nova znanja, vještine liderstva i širu perspektivu svoje uloge u društvu.

Pročitajte još...   Agrar nije samo njiva i motika

“Želja nam je bila da okupimo najbolje agronome iz cijele BiH, motivisane ljude koji žele da unaprijede sebe i svoju zajednicu, da se upoznamo i povežemo kako bismo zajedno dali doprinos razvoju poljoprivrede i promociji dobrih poljoprivrednih praksi”, kaže za Agroportal mr Petar Nikolić, član projektnog tima sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci.

Nikolić poziva kolege iz cijele BiH da se pridruže i popune prijavu na https://www.agripreneur.online/krecemo-prijavi-se/ i navodi da je ovo jedinstvena prilika da se formira mreža najboljih kako bismo unaprijedili sebe i svoju proizvodnju ili posao ali i pozitivno uticali na lokalne agrarne politike, a sve sa ciljem uspješnog odgovora na globalne izazove kada je u pitanju proizvodnja hrane.

Pročitajte još...   Voće i povrće u RS nikada skuplje?!

Prva radionica će se održati u Bijeljini, u periodu 28-30.11.2022., a druga u Mostaru u aprilu 2023. godine. Svi troškovi puta i smještaja za učesnike su u potpunosti pokriveni projektom.

Predavači dolazi iz renomiranih institucija BiH, Srbije i sa Državnog Univerziteta Sjeverna Karolina. Projekat Agripreneur je finansiran od strane Ambasade SAD-a u BiH.

Sva pitanja vezana za projekat i učešće mogu se postaviti na e-mail: agripreneur@agro.unibl.org.

 

 

 

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kombajn ispisao istoriju: Prvi put stigao u selo u BiH

Agro vijesti

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji