Berkovići ulažu u žensko preduzetništvo | Agroportal.ba
Agro vijesti

Berkovići ulažu u žensko preduzetništvo

Opština Berkovići podržaće tri projekta za pokretanje vlastitog biznisa i to u obalsti ženskog preduzetništva. U saradnji sa USAID-om kroz Fond za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena, biće dodijeljeno 40.000 maraka bespovratnih sredstava.

Dvadestjednogodišnja Ivana Kojović, nakon završenog školovanja iz Beograda se vratila u Berkoviće da bi pokrenula vlastiti posao. Iako je imala poslovne ponude da ostane u srpskoj prestonici, nije se dvoumila. Podrška lokalne uprave i donacija od 10.000 km su joj veoma značajni.

Ovaj program za mene mnogo znači. Otvaram frizerski salon, i ne samo za mene nego za Berkoviće, malo mjesto iz koga odlaze mladi. Mišljenja sam da za one koji hoće da rade i uspiju u životu podrške uvijek ima, samo treba volje i da budemo vrijedni.

Podršku preduzetništvu

Opština Berkovići, iako mala i nerazvijena, sa ograničenim budžetskim sredstvima, ima sluha za podršku preduzetništvu. Obezbijedili su 20.000 KM donacije, a iz lokalne kase izdvojeno je još toliko. Krajnji cilj, nova radna mjesta i smanjenje broja nezaposlenih, na kojoj se trenunto nalaze 433 lica.

Potpisali smo ugovore sa odabranim korisnicama. Dva su poljoprivrede i stočarstva i jedan projekat iz oblasti uslužnog biznisa. Pomoć od 10.000 KM su bespovratna pomoć, koristiće namjenski kako je definisano.

Istakao je Nenad Abramović, načelnik opštine Berkovići.

Pročitajte još...   Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje

Nakon prvog javnog poziva i potpisana tri ugovora, raspoloživo je još deset hiljada maraka. Uskoro će biti raspisan novi javni poziv.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Udruženje mljekara RS traži pomoć ministarstva

Agro vijesti

Brčacima 10 miliona za podsticaje u poljoprivredi (VIDEO)