Bijeljina ispunila obaveze u okviru prve faze projekta za navodnjavanje | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bijeljina ispunila obaveze u okviru prve faze projekta za navodnjavanje

 U okviru realizacije projekta “Izgradnja sistema za navodnjavanje u Donjem Crnjelovu” Grad Bijeljina isplatio je posljednji dio od ukupno 570.000 KM ili 15 odsto od 3.800.000 KM, kolika je ukupna vrijednost ovog infrastrukturnog poduhvata od izuzetnog značaja za poljoprivrednike Semberije.

Ostatak, u iznosu od 3.230.000 KM, obezbijedila je Vlada Republike Srpske posredstvom Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata.

Grad Bijeljina je ispunio dio dogovora i isplatio svih 570.000 KM potrebnih za postavljanje sistema za navodnjavanje, a najvažnije je to što je prva faza završena i što je cijevima pokriveno 511 hektara obradive površine. Ovaj način navodnjavanja olakšaće poljoprivrednicima rad, pospješiti proizvodnju, ali i pojeftiniti je.

Roručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Pročitajte još...   Trešanja nema i ono što ima paprena je cijena

Ovog mjeseca treba da počne realizacija druge faze izgradnje sistema za navodnjavanje u Batkoviću, na površini od 377 hektara, u okviru čega je planirano i uređenje 12.500 metara kanala Stara Dašnica, a ukupna vrijednost projekta iznosi šest miliona KM.

Od toga će četiri miliona koštati izgradnja sistema za navodnjavanje, a za uređenje kanala Stara Dašnica biće izdvojeno oko dva miliona KM. Grad Bijeljina će ponovo sufinansirati postavljanje sistema za navodnjavanje, u iznosu od 15 odsto.

Najavio je Mićić.

Pročitajte još...   Pijačni barometar Bijeljina 26.05.2020. godine

Cjelokupan projekat izgradnje sistema za navodnjavanje u Semberiji obuhvatiće 11.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u Semberiji, a rok za završetak druge faze u Batkoviću je septembar 2020. godine.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ode šećerana, i šta ćemo sad?

Agro vijesti

Za litar nafte treba da prodaju četiri litra mlijeka