Bivšim radnicima "Farmlanda" na raspolaganju još 40.000 KM za plate | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bivšim radnicima “Farmlanda” na raspolaganju još 40.000 KM za plate

Bivšim radnicima nekadašnje Govedarske farme “Farmland” iz Nove Topole do kraja mjeseca biće izmiren preostali dug za plate, s obzirom na to da je od prodaje montažne štale prikupljeno 40.000 maraka.

Potvrdila je to juče za advokat Miroslava Drinić, koja zastupa 56 bivših radnika “Farmlanda” i dodala da samo čekaju obračun sudskog vještaka kako bi radnicima isplatili preostali dio duga.

Na sudskom depozitu smo imali 10.000 maraka, a kupac kome smo prodali montažnu štalu uplatio je juče preostalih 30.000 maraka, tako da sada imamo dovoljno novca da namirimo osnovni dug prema radnicima.

Pojasnila je Drinićeva.

Podsjetila je da je “Farmland” radnicima dugovao oko 330.000 maraka na ime neisplaćenih plata.

Drinićeva kaže da je proteklih dana u krugu tog propalog preduzeća popisana i pokretna imovina koja bi uskoro trebalo na doboš.

Popisali smo jasle, telećarnike, nastrešice, osam rafova, torove, cijevi i još neke željezne ograde. Procijenjena vrijednost tih stvari, koje su u veoma lošem stanju, kreće se oko 10.000 maraka.

Bivša radnica “Farmlanda” Borka Vujmilović kaže za da se konačno nazire kraj trogodišnje agonije.

Imali smo dvije isplate do sada. Ukoliko do Nove godine dobijemo i preostali iznos, dug za plate biće izmiren. Borimo se već tri godine. Nadam se da će nam uplatiti i dugovanja za poreze i doprinose.

Dodala je da njoj firma nije uplaćivala poreze i doprinose dvije godine, te da su dugovanja prema ostalim radnicima veća. 

Pročitajte još...   Poljoprivrednici FBiH traže od Vlade 130 miliona KM iz budžeta Federacije BiH za 2019. godinu

Radnici nekadašnje Govedarske farme su 2017. godine dobili sudski spor protiv preduzeća, ali godinama ništa nisu mogli da naplate. 

Oni su u pratnji advokata i sudske policije 31. oktobra prošle godine prvi put ušli u preduzeće i popisali mašine koje su zatekli na farmi, a 4. decembra su popisali i imovinu koju su zatekli u upravnoj zgradi i garažama u krugu farme. 

Pročitajte još...   Čudna sprava zaludjela voćare u Srbiji

“Farmlandu” su još od 2016. godine blokirani računi zbog neizmirenih milionskih obaveza.

Obračun doprinosa

Miroslava Drinić kaže da ne zna kada bi mogao biti riješen problem isplate dugova za doprinose.

Zatražili smo od Poreske uprave RS da obračunaju iznos dugovanja za poreze i doprinose kako bismo znali na čemu smo, te da u skladu sa prilivom novca počne izmirenje i tih obaveza. Još čekamo odgovor.

Rekla je Drinićeva.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro reportažeAgro vijesti

Organska proizvodnja bukovača iz Tuzle - Fungi Kultura (VIDEO)

Agro vijesti

Kolika god da je cijena kupusa, pa da je i džaba, niko ga neće