Bolji život uz plastenik i kravu | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Bolji život uz plastenik i kravu

Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Gradiška, Srbac i Prnjavor poklonilo je porodici Lazić iz Srpca plastenik koji je nabavljen zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, a na poklon im je stigla i krava koju je donirao anonimni dobrotvor iz Gradiške, piše glassrpske.com

Miladin Lazić iz Nožičkog član je Udruženja gluvih i nagluvih i otac troje maloljetne djece sa zdravstvenim poteškoćama, a jedini stalan prihod u petočlanoj porodici je dječji dodatak od Centra za socijalni rad Srbac.

Od ministarstva smo dobili novac za nabavku plastenika površine 100 kvadrata, a nabavili smo i rasadu paprike, paradajza i krastavaca. Kada je za ovu porodicu čuo jedan farmer iz Gradiške, koji je želio da ostane anoniman, poklonio je steonu kravu rase holštajn, čija je vrijednost oko 3.500 KM, tako da su Lazići dobili sve što su priželjkivali, rekla je sekretar pomenutog udruženja Ljubinka Radonjić Zlojutro.

U projekat su se uključili i mnogi humani pojedinci i preduzeća, a Lazići će dobiti i pomoć diplomiranog agronoma za poljoprivrednu proizvodnju Dragoljuba Zlojutra, koji će pružati savjete za rad u plasteniku.

Pročitajte još...   Pašalić očekuje dobru otkupnu cijenu malina, preko 3KM po kilogramu

Miladinova supruga Daliborka zahvalila je svim humanistima na ovoj značajnoj donaciji.

Svi smo se angažovali na ovom poslu i slušaćemo sve što nam kažu stručnjaci kako bismo ostvarili što bolje prinose, rekla je Daliborka.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''

Komentariši