Njihov je san "hiljadu tona za jedan dan" | Agroportal.ba
Agro vijesti

Njihov je san “hiljadu tona za jedan dan”

Proizvodnja mlijeka sve je unosniji posao, što potvrđuje i podatak da je lani 61 rogatički poljoprivrednik proizveo i otkupljivačima predao skoro 600.000 litara, piše glassrpske.com

Dobro je počela i ova godina. U prva tri mjeseca mljekarama je predato 130.000 litara i ta količina stalno raste, rekao je načelnik Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti u Rogatici Delivoje Đerić.

O putu do ciljne proizvodnje od milion litara proizvedenog mlijeka bilo je ovih dana riječi i na sastanku načelnika Rogatice Milorada Jagodića i predstavnika mljekare “Pađeni”, koja je glavni otkupljivač mlijeka u Rogatici.

Pročitajte još...   Traktor i ove godine za najsretnijeg kupca Nestro regresiranog goriva

Rezultat ovog razgovora, dodaje Đerić, može se svesti na činjenicu da je ta mljekara spremna da otkupi sve postojeće i nove količine mlijeka, a uz to uskoro će proizvođačima podijeliti još šest laktofrizera i pomoći i u razvijanju ostale infrastrukture kako bi bili povećani i broj novih kooperanata i količina otkupljenog mlijeka.

Zato su sada, jedan je od zaključaka sastanka, na potezu proizvođači i opštinska vlast. Kako je istaknuto, bilo bi dobro da rastu i broj proizvođača i količine proizvedenog mlijeka, a prostora i za jedno i za drugo ima jer je na području opštine čak 116 seoskih naselja, a tek u 17 njih se vrši otkup mlijeka.

Pročitajte još...   Ubrana džinovska gljiva puhara od tri kilograma

Dobra je i putna infrastruktura, struja i voda su dovedeni u najveći broj sela, pa nema razloga da do kraja ove ili najdalje naredne godine ne dođe do idealnih milion litara proizvedenog i mljekarama predatog mlijeka, što je želja i cilj opštinske uprave i lokalnog Udruženja poljoprivrednih proizvođača.

Shares
Slične objave
Agro oglasiAgro vijesti

Male radnje, velike priče

Agro vijesti

Uzgajivači ribe u RS se žale na nelegalan uvoz

Komentariši