Brčko dobilo idealno mjesto za ljubitelje prirode | Agroportal.ba
Agro vijesti

Brčko dobilo idealno mjesto za ljubitelje prirode

Brčko je dobilo mjesto za sve one koji žele bar na kratko pobjeći od stresa modernog života i okrenuti se prirodi. Klub ljubitelja prirode otvorio je vrata svojih prostorija.

Simbolično, u 5 do 12, su otvorene prostorije ovog brčanskog udruženja preko puta Prve osnovne škole. o

Predsjednik Kluba, Damjan Dundžić, kaže kako su dobrodošli svi ljudi dobre volje.

Dobrodošli su svi, kako bi u jednoj opuštenoj atmosferi porazgovarali, dobili savjete, razmjenili iskustva i mišljenja. Prvenstveno o prirodi, naravno, ali kao i u svakom razgovoru, sigurno će se tu nametati razne teme.

Dundžić ističe i da je u sve u prostorijama ugrađena i određena doza ljubavi, kao i da sve ima svoju priču.

Počevši od stolica koje su stigle iz Zenice iz zatvorenog kultnog džez kluba, pa do šanka koji je stigao iz jedne brčanske pilane, a improvizacijom smo dobili šank. Sve što vidite dokaz je da se može kad se hoće, kada se poigramo, uključimo kreativnost.

Ističe predsjednik Kluba ljubitelja prirode.

Pročitajte još...   Zabranjen uvoz 400 kilograma šljiva iz Sjeverne Makedonije

Nije ovo jedino po čemu su ove prostorije jedinstvene. Naime, ovdje se svi ponašaju “po savjesti”. Možete popiti kafu ili sok, a plaćanje je dobrovoljno – ukoliko osjećate potrebu, ostavite donaciju.

Čitava ideja je da se približimo malo širim masama, kako bi se u toj masi pronašli oni kojima su ove naše ideje bliske, i kako bi nam se pridružili. Vjerujem da će se za 4 ili 5 godina već moći govoriti o nekoj malo masovnijoj priči.

Plan je i da se ove prostorije u budućnosti koriste za razna predavanja, radionice, susrete na razne teme, a za početak, biće sjajno mjesto za razgovor o Gradskoj bašti.

Pročitajte još...   Milić sa saradnicima obišao Mesnu industriju „ZP Komerc“

Naravno, ove prostorije poslužiće i kao primjer ostalima, kako smanjiti otpad. Od recikliranja, do prodaje otpada i domaće radinosti uz malo kreativnosti.

Opširnije o ovim prostorijama, ali i o Klubu ljubitelja prirode i njihovim projektima i planovima u prilogu sjajnog Stanislava Tomića.

Ljubiteljima prirode želimo mnogo sreće, a vas pozivamo da ovih dana posjetite njihove prostorije, popijete piće, naučite nešto novo, a platite – po savjesti.

Izvor

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?