Brčko dobilo idealno mjesto za ljubitelje prirode | Agroportal.ba
Agro vijesti

Brčko dobilo idealno mjesto za ljubitelje prirode

Brčko je dobilo mjesto za sve one koji žele bar na kratko pobjeći od stresa modernog života i okrenuti se prirodi. Klub ljubitelja prirode otvorio je vrata svojih prostorija.

Simbolično, u 5 do 12, su otvorene prostorije ovog brčanskog udruženja preko puta Prve osnovne škole. o

Predsjednik Kluba, Damjan Dundžić, kaže kako su dobrodošli svi ljudi dobre volje.

Dobrodošli su svi, kako bi u jednoj opuštenoj atmosferi porazgovarali, dobili savjete, razmjenili iskustva i mišljenja. Prvenstveno o prirodi, naravno, ali kao i u svakom razgovoru, sigurno će se tu nametati razne teme.

Dundžić ističe i da je u sve u prostorijama ugrađena i određena doza ljubavi, kao i da sve ima svoju priču.

Počevši od stolica koje su stigle iz Zenice iz zatvorenog kultnog džez kluba, pa do šanka koji je stigao iz jedne brčanske pilane, a improvizacijom smo dobili šank. Sve što vidite dokaz je da se može kad se hoće, kada se poigramo, uključimo kreativnost.

Ističe predsjednik Kluba ljubitelja prirode.

Pročitajte još...   Protest mještana Crnjelova: Otimaju nam koru hljeba

Nije ovo jedino po čemu su ove prostorije jedinstvene. Naime, ovdje se svi ponašaju “po savjesti”. Možete popiti kafu ili sok, a plaćanje je dobrovoljno – ukoliko osjećate potrebu, ostavite donaciju.

Čitava ideja je da se približimo malo širim masama, kako bi se u toj masi pronašli oni kojima su ove naše ideje bliske, i kako bi nam se pridružili. Vjerujem da će se za 4 ili 5 godina već moći govoriti o nekoj malo masovnijoj priči.

Plan je i da se ove prostorije u budućnosti koriste za razna predavanja, radionice, susrete na razne teme, a za početak, biće sjajno mjesto za razgovor o Gradskoj bašti.

Pročitajte još...   200 KM po hektaru, značajan regres za poljoprivrednike Semberije

Naravno, ove prostorije poslužiće i kao primjer ostalima, kako smanjiti otpad. Od recikliranja, do prodaje otpada i domaće radinosti uz malo kreativnosti.

Opširnije o ovim prostorijama, ali i o Klubu ljubitelja prirode i njihovim projektima i planovima u prilogu sjajnog Stanislava Tomića.

Ljubiteljima prirode želimo mnogo sreće, a vas pozivamo da ovih dana posjetite njihove prostorije, popijete piće, naučite nešto novo, a platite – po savjesti.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''