Subota , 6 Juna 2020
Početak / Agro vijesti / Brčko: Odobren djelimičan rad pijacama

Brčko: Odobren djelimičan rad pijacama

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH, koji je formiran s ciljem prevencije i suzbijanja širenja virusa korona, na jučerašnjoj sjednici donio je odluku o djelimičnom otvaranju pijace Klanac za prodaju voća, povrća i ostalih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kao i rasadnog materijala, cvijeća, povrća i voća, izjavio je danas komandat Štaba Siniša Milić.

Sjetveni plan Republike Srpske 2020

On je rekao da će pored zelene pijace, koja će raditi svakim radnim danom od 7 do 13 časova, biti otvorena i pijaca Klanac, i to tri dana u sedmici – ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 7 do 13 časova, a prodaja će se moći obavljati isključivo na tezgama u krugu pijace ili sa kamiona parkiranih na mjestima koja su za to predviđena.

Takođe je dozvoljena trgovina cvijećem na veliko i malo.

Na svim ovim mjestima je obavezno pridržavanje i provođenje svih propisanih higijenskih mjera i preporuka kupcima da se što kraće zadržavaju na prodajnim mjestima.

Rekao je Milić, dodajući da će je prije početka rada pijace Klanac obavezno izvršiti dezinfekcija prostora, što će se obavljati u kontinuitetu prema Planu dezinfekcije.

Štab je takođe registrovanim poljoprivrednim proizvođačima odobrio prodaju voća, povrća, cvijeća i svih vrsta rasade u krugu pijace Arizona i u sklopu njihovih poljoprivrednih gazinstava uz pridržavanje svih propisanih mjera.

U slučaju nepoštivanja ovih mjera, što može negativno uticati na epidemiološku situaciju, štab će ukinuti ova odobrenja.

Rekao je Milić.

On je ponovio da dalja relaksacija ili pooštravanje mjera donesenih u cilju suzbijanja epidemije virusa korona zavise isključivo od epidemiološk situacije na prostoru Distrikta, koja se, upravo zahvaljujući mjerama ograničenja, kao i odgovornim ponašanjem građana, i dalje drži pod kontrolom.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Voćari traže još graničnih prelaza

Proizvođači i izvoznici voća iz Udruženja „Savremeni voćar“ suočeni su sa velikim problemima nakon što …