Brčko: Odobren djelimičan rad pijacama | Agroportal.ba
Agro vijesti

Brčko: Odobren djelimičan rad pijacama

Sjetveni plan Republike Srpske 2020

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH, koji je formiran s ciljem prevencije i suzbijanja širenja virusa korona, na jučerašnjoj sjednici donio je odluku o djelimičnom otvaranju pijace Klanac za prodaju voća, povrća i ostalih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kao i rasadnog materijala, cvijeća, povrća i voća, izjavio je danas komandat Štaba Siniša Milić.

Sjetveni plan Republike Srpske 2020

On je rekao da će pored zelene pijace, koja će raditi svakim radnim danom od 7 do 13 časova, biti otvorena i pijaca Klanac, i to tri dana u sedmici – ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 7 do 13 časova, a prodaja će se moći obavljati isključivo na tezgama u krugu pijace ili sa kamiona parkiranih na mjestima koja su za to predviđena.

Pročitajte još...   Pašalić najavio sufinansiranje za voćare od 30 odsto (VIDEO)

Takođe je dozvoljena trgovina cvijećem na veliko i malo.

Na svim ovim mjestima je obavezno pridržavanje i provođenje svih propisanih higijenskih mjera i preporuka kupcima da se što kraće zadržavaju na prodajnim mjestima.

Rekao je Milić, dodajući da će je prije početka rada pijace Klanac obavezno izvršiti dezinfekcija prostora, što će se obavljati u kontinuitetu prema Planu dezinfekcije.

Štab je takođe registrovanim poljoprivrednim proizvođačima odobrio prodaju voća, povrća, cvijeća i svih vrsta rasade u krugu pijace Arizona i u sklopu njihovih poljoprivrednih gazinstava uz pridržavanje svih propisanih mjera.

U slučaju nepoštivanja ovih mjera, što može negativno uticati na epidemiološku situaciju, štab će ukinuti ova odobrenja.

Rekao je Milić.

Pročitajte još...   Javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta u 2018. godini

On je ponovio da dalja relaksacija ili pooštravanje mjera donesenih u cilju suzbijanja epidemije virusa korona zavise isključivo od epidemiološk situacije na prostoru Distrikta, koja se, upravo zahvaljujući mjerama ograničenja, kao i odgovornim ponašanjem građana, i dalje drži pod kontrolom.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Usvojen prijedlog pravilnika o podsticajima u Brčkom

Agro vijesti

Zabranjen uvoz 400 kilograma šljiva iz Sjeverne Makedonije