Ćurić: Energetika, poljoprivreda i turizam tri ključna razvojna pravca | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ćurić: Energetika, poljoprivreda i turizam tri ključna razvojna pravca

Energetika, poljoprivreda i turizam, to su tri ključna razvojna pravca o kojima se razgovaralo u Trebinju na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i ministrima u Vladi Republike Srpske, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

„Ono što smo iznijeli kao problematiku, tri ključna razvojna pravca Hercegovine, energetika, poljoprivreda i turizam. Razgovarali smo sa predsjednikom i njegovim saradnicima šta je to što bi dobro bilo da se uradi u narednom periodu. Itekako je ključna putna komunikacija podržano je od svih kolega, putna komunikacija Foča –Šćepan Polje, to je nešto što je bilo najveći problem i sada se kreće sa radovima. Tu je i nastavak puta Žegulja – Stolac, planirano je da se radi u ovoj godini“, rekao je Ćurić novinarima nakon sastanka.

Pročitajte još...   Kreditno-Garantni programi za poljoprivrednike

Što se tiče konkretno grada Trebinja, sa predsjednikom Dodikom je prethodne godine najavljena izgradnja kongresnog centra, što je je Dodik podržao. Ćurić kaže da smatraju da je to veoma značajno, pogotovo u domenu razvoja turizma.

Pročitajte još...   Poplave uzimaju danak poljoprivredi

Dogovoreno je i da u 2024/2025 školskoj godini bude otvoreno odjeljenje Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Neki od ostalih projekata su vodosnabdijevanje, navodnjavanje, putna infrastruktura.

„Podrška Vlade Republike Srpske je tu, prisutni su sa investicijama, velika podrška je bila i u prethodnom periodu. Sve i jedan načelnik se izjasnio da imaju dobru komunikaciju i da očekujemo da će tako biti i u narednom periodu“, rekao je Ćurić.

 

 

(atvbl.com)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Bratunac: "Dani maline" u junu, već stižu prijave izlagača

Agro vijesti

"Mladi u poljoprivredi" za agronome dobojske regije