Ćurić: Energetika, poljoprivreda i turizam tri ključna razvojna pravca | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ćurić: Energetika, poljoprivreda i turizam tri ključna razvojna pravca

Energetika, poljoprivreda i turizam, to su tri ključna razvojna pravca o kojima se razgovaralo u Trebinju na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i ministrima u Vladi Republike Srpske, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

„Ono što smo iznijeli kao problematiku, tri ključna razvojna pravca Hercegovine, energetika, poljoprivreda i turizam. Razgovarali smo sa predsjednikom i njegovim saradnicima šta je to što bi dobro bilo da se uradi u narednom periodu. Itekako je ključna putna komunikacija podržano je od svih kolega, putna komunikacija Foča –Šćepan Polje, to je nešto što je bilo najveći problem i sada se kreće sa radovima. Tu je i nastavak puta Žegulja – Stolac, planirano je da se radi u ovoj godini“, rekao je Ćurić novinarima nakon sastanka.

Pročitajte još...   Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi tokom februara

Što se tiče konkretno grada Trebinja, sa predsjednikom Dodikom je prethodne godine najavljena izgradnja kongresnog centra, što je je Dodik podržao. Ćurić kaže da smatraju da je to veoma značajno, pogotovo u domenu razvoja turizma.

Pročitajte još...   Mladi bračni par brine o divljim konjima

Dogovoreno je i da u 2024/2025 školskoj godini bude otvoreno odjeljenje Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Neki od ostalih projekata su vodosnabdijevanje, navodnjavanje, putna infrastruktura.

„Podrška Vlade Republike Srpske je tu, prisutni su sa investicijama, velika podrška je bila i u prethodnom periodu. Sve i jedan načelnik se izjasnio da imaju dobru komunikaciju i da očekujemo da će tako biti i u narednom periodu“, rekao je Ćurić.

 

 

(atvbl.com)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kombajn ispisao istoriju: Prvi put stigao u selo u BiH

Agro vijesti

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji