Četvrtak , Septembar 19 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Danas u BiH dolazi inspekcijski tim EU za pregled u oblasti peradarstva

Danas u BiH dolazi inspekcijski tim EU za pregled u oblasti peradarstva

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU /bivši FAO/ od danas do 6. oktobra vršiće procjenu sistema službenih kontrola u sektoru peradarstva u BiH s ciljem odobravanja izvoza mesa peradi i proizvoda od mesa peradi iz BiH u EU, prenosi Capital.ba

Foto: capital.ba

Inspektori Direktorata posjetiće nadležne organe u BiH, odnosno Kancelariju za veterinarstvo BiH, nadležna ministarstva poljoprivrede i uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, te dvije laboratorije koje obavljaju različite vrste laboratorijskih analiza u sektoru peradarstva.

Iz Kancelarije za veterinarstvo BiH saopšteno je da će inspektori Direktorata posjetiti i četiri kandidovana objekta da bi na licu mjesta provjerili funkcionisanje sistema službenih kontrola u sektoru peradarstva.

Prema usaglašenom planu realizacije misije, za danas je u prostorijama Kancelarije za veterinarstvo BiH planiran uvodni sastanak sa inspektorima EU.

Na sastanku će, osim predstavnika Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Kancelarije za veterinarstvo BiH, biti prisutni i predstavnici Delegacije EU u BiH, Direkcije za evropske integracije BiH, Agencije za sigurnost hrane BiH, te predstavnici ministarstava poljoprivrede i uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske i FBiH.

Izvor: Capital.ba

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Ljubuški rani krompir

Ljubuški rani krompir našao mjesto u trgovinama u BiH

Proizvođači mladog krompira iz Ljubuškog su se udružili pod brendom “Ljubuški rani”. Unaprijedili kvalitet proizvoda …