Danas u BiH dolazi inspekcijski tim EU za pregled u oblasti peradarstva | Agroportal.ba
Agro vijesti

Danas u BiH dolazi inspekcijski tim EU za pregled u oblasti peradarstva

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU /bivši FAO/ od danas do 6. oktobra vršiće procjenu sistema službenih kontrola u sektoru peradarstva u BiH s ciljem odobravanja izvoza mesa peradi i proizvoda od mesa peradi iz BiH u EU, prenosi Capital.ba

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: capital.ba

Inspektori Direktorata posjetiće nadležne organe u BiH, odnosno Kancelariju za veterinarstvo BiH, nadležna ministarstva poljoprivrede i uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, te dvije laboratorije koje obavljaju različite vrste laboratorijskih analiza u sektoru peradarstva.

Pročitajte još...   Prihvaćen plan izvoza peradi iz BiH na tržište EU-a

Iz Kancelarije za veterinarstvo BiH saopšteno je da će inspektori Direktorata posjetiti i četiri kandidovana objekta da bi na licu mjesta provjerili funkcionisanje sistema službenih kontrola u sektoru peradarstva.

Prema usaglašenom planu realizacije misije, za danas je u prostorijama Kancelarije za veterinarstvo BiH planiran uvodni sastanak sa inspektorima EU.

Pročitajte još...   Evropska unija objavila javni poziv za dodjelu tri miliona KM bespovratnih sredstava

Na sastanku će, osim predstavnika Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Kancelarije za veterinarstvo BiH, biti prisutni i predstavnici Delegacije EU u BiH, Direkcije za evropske integracije BiH, Agencije za sigurnost hrane BiH, te predstavnici ministarstava poljoprivrede i uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske i FBiH.

Izvor: Capital.ba

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Rogatički poljoprivrednici očekuju visoke prinose krompira

Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH