Dio "Agrosemberije" prodat za 230.000 KM, da li je moglo drugačije? | Agroportal.ba
Agro vijesti

Dio „Agrosemberije“ prodat za 230.000 KM, da li je moglo drugačije?

Imovina Poslovnog zadružnog saveza „Agrosemberija“ koja se nalazi u tri semberska sela prodata je danas za 229.000 KM, prenosi Capital.ba

[tie_full_img][/tie_full_img]

Na licitaciji u Osnovnom sudu u Bijeljini prodata je imovina u Glavičicama, Velikoj Obarskoj i Gornjem Dragaljevcu, dok nije bilo zainteresovanih kupaca za zadružnu imovinu u Amajlijama i Velinom Selu.

Zadružnu imovinu u Glavičicama, procijenjenu na 85.830 KM kupio je Boban Tanasić iz Johovca za polovinu vrijednosti, odnosno za 43.000 KM.

Imovinu u Velikoj Obarskoj, koja je bila procijenjena na 292.112 KM, kupilo je preduzeće „Krstić Ž“ iz Velike Obarske za 147.000 KM.

Za zadružnu imovinu u Gornjem Dragaljevcu hipotekarni povjerilac prvog reda, Pavlović banka, ponudila je 37.400 KM, ali je bolju ponudu imao Pantelija Simić koji je bio spreman da plati 39.000 KM.

Pročitajte još...   Pijačni barometar Bijeljina 24.04.2019.

Ostala je neprodata zadružna imovina u Amajlijama, procijenjena na 100.708 KM, i imovina u Velinom Selu, procijenjena na 114.997 KM.

Nova licitacija zakazana je za 14. novembar.

Direktor PZS „Agrosemberija“  Mile Mirković izjavio je nakon licitacije da je nezadovoljan odnosom resornog ministarstva prema zadružnoj imovini u Semberiji, istakavši da nije dobio ni odgovor Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS na prigovor koji je pravovremeno uputio ovom minstarstvu.

Faktičko i upisano stanje u zemljišnim knjigama se ne slažu. Insisitirali smo na utvrđivanju faktičkog stanja i upisu svojine na izvršenika, na PZS „Agrosemberija“. Kad je trebalo da uknjižimo imovinu koja nam je bila na raspolaganju, to nam nije dozvoljeno, a sada se dozvoljava da se prodaje imovina nad kojom smo imali pravo raspolaganja. Neke stvari se sijeku poprijeko i mimo svake logike, kaže Mirković.

Mirković tvrdi da je kojim slučajem sva raspoloživa zadružna imovina bila uknjižena na PZS „Agrosemberija“, u tom slučaju bi sa raspoloživom imovinom, čija je procijenjena knjigovodstvena vrijednost iznosila 5,3 miliona KM, mogli biti namireni svi povjerioci i ne bi došlo do gašenja zadružnog sektora u Semberiji.

Pročitajte još...   Vlada RS subvencioniše cijene osiguranja u poljoprivredi

Izvor: Capital.ba

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodnja uljarica u Lijevče polju sve zastupljenija

Agro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru