Utorak , Septembar 17 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro reportaže / 3. Sajam poljoprivrede Vlasenica 2017.

3. Sajam poljoprivrede Vlasenica 2017.

U Vlasenici je danas na 3. Sajmu poljoprivrede i privrede proizvode predstavilo blizu 70 poljoprivrednih proizvođača i privrednika iz regiona, prenosi Blic.rs

Foto: SRNA

Sajam je svečano otvorio načelnik opštine Miroslav Kraljević, koji je rekao da je cilj organizatora da Sajam postane tradicionalan, a lokalnih vlasti da animiraju poljoprivredne proizvođače i pokrenu razvoj ruralnih područja.

To je nešto što budućnost nameće, jer će nas ta globalna svjetska priča o globalnom zagrijavanju natjerati da se vratimo tamo gdje smo ponikli i da zemlju koju imamo iskoristimo na najbolji način. Mi resurse imamo i sve je u našim rukama. Koliko budemo radili toliko ćemo i imati – naglasio je Kraljević, obraćajući se okupljenima u Srednjoškolskom centru, gdje je održana manifestacija.

Viši stručni saradnik za agroekonomiju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Sanja Ninković rekla je novinarima da je resorno ministarstvo podržalo ovu značajnu sajamsku manifestaciju.

Imamo naše pravilnike u kojima podržavamo ljude koji se bave svim vidovima poljoprivredne proizvodnje, a sve to s ciljem da se obezbijedi njihova materijalna egzistencija i da se zadrže na ovom području – navela je Ninkovićeva.

Foto: SRNA

Samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Vlasenica Rade Mališević rekao je da su juče, u okviru predsajamskih aktivnosti, organizovana i stručna predavanja iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Imali smo eminentne stručnjake iz Banjaluke, Bijeljine i Bratunca, koji su održavali predavanja iz oblasti povrtarstva i voćarstva, stočarstva, te iz oblasti klimatskih promjena – rekao je Mališević u ime organizatora Sajma, opštine Vlasenica.

Dodijeljena su i priznanja i zahvalnice za postignute rezultate iz oblasti stočarstva, kozarstva, povrtarstva, govedarstva i konjarstva, za rezultate iz oblasti humanitarnog rada, za promociju domaće radinosti, najbolje uređen štand, te institucijama, preduzećima i organizacijama koje su podržale organizaciju Sajma.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Proizvođačima malina malo 2,5 KM po kilogramu

Nakon završene berbe malina u Republici Srpskoj, proizvođači i otkupljivači još pregovaraju o cijeni. Zbog …