Đokići primjer uspješnog bavljenja stočarstvom u Semberiji | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Đokići primjer uspješnog bavljenja stočarstvom u Semberiji

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je domaćinstvo Jovana Đokića u Stupnju, u kome se poljoprivrednom proizvodnjom intenzivno bave tri generacije ove porodice.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Primarna djelatnost im je tov junadi, a u ovoj proizvodnji su zahvaljujući primjeni savremenih standarda dostigli visok nivo produktivnosti.

Ovo je jedan od primjera kako se može uspješno baviti stočarstvom na području Semberije. Đokići su vrijedni ljudi i desetak objekata u njihovom dvorištu su odličan pokazatelj koliko ulažu u proizvodnju, naveo je Mićić.

On je pojasnio da Agrarni fond Grada Bijeljina pomaže semberskim poljoprivrednicima u skladu sa mogućnostima, a da je obaveza Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da pomogne proizvođačima većim podsticajima.

Pročitajte još...   Počinje kontrola kvaliteta meda i pčelinjih društava

Đokići imaju sto grla u tovu i vlasnici su jedne od većih farmi u Semberiji.

Za nas je ovo uspješna godina i imamo dovoljno hrane za stoku ove sezone. Dio hrane kupujemo, a dio proizvodimo sami, s obzirom na to da obrađujemo oko 50 hektara zemlje, od čega je 20 hektara pod ječmom, a na ostatku gajimo uglavnom kukuruz, istakao je Jovan Đokić.

On je naveo da je trenutno stanje na tržištu povoljno, otkupna cijena junadi je 4,2 konvertibilne marke po kilogramu, a od velikog značaja za proizvođače je izvoz mesa u Tursku.

Imamo dobre uslove za proizvodnju, polako uvodim i sina u posao, tako da će se tradicija bavljenja stočarstvom u našoj porodici nastaviti, izrazio je uvjerenje Đokić, koji je najavio i proširenje proizvodnje na proljeće.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Pod trebinjskim platanima se predstavili domaći poljoprivredni proizvođači

Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za 28.09.2020.