Dobrom organizacijom do uspješne poljoprivredne proizvodnje | Agroportal.ba
Agro vijesti

Dobrom organizacijom do uspješne poljoprivredne proizvodnje

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je domaćinstvo uglednog farmera Ljubomira Stevanovića u Amajlijama koji se bavi uzgojem bikova, a planiraju da prošire djelatnost i na proizvodnju mlijeka.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Ipak, ističu da nemaju dovoljno zemlje da proizvedu svu stočnu hranu potrebnu tokom godine.

Lijepo je vidjeti da u jednom domaćinstvu zajedno žive četiri generacije, uspješno se baveći poljoprivredom. Zadovoljni su otkupnom cijenom i plasmanom bikova, ali problem im je nedostatak zemljišta, naveo je gradonačelnik Mićić, ističući da, ako se dobro organizuju, poljoprivrednici mogu dobro da žive od poljoprivrede.

Gradska uprava će nastojati da, u saradnji sa resornim Ministarstvom, obezbijedi semberskim stočarima veću površinu zemljišta, da bi mogli sami da proizvode više stočne hrane.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH stalno radi na obezbjeđivanju uslova zaizvoz mesa u Tursku i druge zemlje, što je vjetar u leđa našim poljoprivrednicima, istakao je Mićić.

Stevanovići žele da prošire proizvodnju, s obzirom na to da telad moraju da uvoze iz Rumunije, a nastojaće da počnu proizvodnju mlijeka, na osnovu čega će moći da proizvode i telad.

Ova godina će biti dobra za poljoprivredne proizvođače jer je otkup počeo već u februaru, a cijena je zadovoljavajuća za naše potrebe naveo je Stevanović, ističući da im je najveća briga nedostatak obradivog zemljišta i da se nadaju da će im Gradska uprava pomoći da dođu do dodatnog zemljišta. On je dodao da bi proširenje njihove proizvodnje omogućilo da i naredne generacije njihove porodice ostanu na selu i bave se poljoprivredom.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ministar Dedić potpisao ugovore za sufinansiranje projekata u poljoprivredi vrijedne 450.000 KM

Agro vijesti

U FBiH nema vakcina i ušnih markica za sitnu stoku

Komentariši