Ispravni svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ispravni svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza

Svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza, koji su protekle sedmice provjeravani u svim banjalučkim tržnim centrima, potpuno su ispravni, potvrđeno je u gradskom Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Prema nalogu ovog odjeljenja, uvozno meso je analizirano u laboratorijama Instituta za javno zdravstvo i Instituta “Vaso Butozan”.

Svi rezultati su negativni. Što, drugim riječima, znači da je meso potpuno ispravno. Na određen način, ovo predstavlja potvrdu kvalitetnog inspekcijskog nadzora. Od granice pa do prodajnog mjesta – rekao je Јanko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

On je ukazao da je ova kontrola pokrenuta poslije medijskih napisa o skandalu u Poljskoj. Kada su prikazani video snimci o tome kako meso od oboljenih krava završava u preradi. Podstaknuta ovim slučajevima, gradska inspekcija naložila je dodatnu kontrolu u mesnicama šest tržnih centara na području Banjaluke.

Bez obzira na to što je Kancelarija za vetrinarstvo BiH ranije potvrdila da nema mesa iz sporne poljske klaonice, htjeli smo da utvrdimo kakav je kavlitet mesa iz uvoza i da li je možda na neki drugi način, a ne redovnim uvozom, takvo meso dospjelo na naše tržište.

Izvor: banjaluka.rs.ba

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Gori nam pod nogama, treba kopati ali nema ko!

Agro vijesti

Cijena soje dostigla istorijski rekord