Izvezene prve količine jaja na tržište EU | Agroportal.ba
Agro vijesti

Izvezene prve količine jaja na tržište EU

jaja

Firma za proizvodnju konzumnih jaja “Agreks” iz Donjeg Žabara izvezla je prve količine od 302.400 komada konzumnih jaja za industrijsku proizvodnju na tržište EU, odnosno za jednu hrvatsku firmu.

jaja

Direktor “Agreksa” Predrag Miličić rekao je Srni da će sljedeće sedmice istu količinu jaja isporučiti još jednoj hrvatskoj firmi sa kojom su, takođe, sklopili ugovor.

Naše su procjene da će u ovim prvim mjesecima za sada to biti tržište, odnosno fabrike Hrvatske. Uporedo pregovaramo sa još dvije fabrike iz Austrije i Italije.

On je podsjetio da je “Agreks” jedina firma u BiH koja je 24. decembra prošle godine dobila zvaničnu potvrdu iz Brisela da je na listi izvoznika jaja za industrijsku preradu iz BiH, te da su početkom ove godine pokrenuli prve poslove.

Pročitajte još...   Tri milijarde otišle na uvoz hrane

On je napomenuo da ovaj poslovni korak za firmu znači mnogo jer su dobili priliku da nastupe na tržištu sa 500.000.000 ljudi, što podrazumijeva da su prošli sve provjere domaćih i evropskih institucija.

Tako veliko tržište otvara nam mogućnosti. Planiramo proširenje kapaciteta. Sada imamo kaveznu i proizvodnju u slobodnom držanju, a u ovoj godini se spremamo i za takozvanu “free ranch” ili natura proizvodnju koja podrazumijeva hranjenje kokošaka u potpuno prirodnom ambijentu.

Istakao je Miličić.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''