Izvoz jaja u zemlje EU kao prioritet | Agroportal.ba
Agro vijesti

Izvoz jaja u zemlje EU kao prioritet

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je tokom posjete Donjem Žabaru da je veoma značajno omogućiti izvoz konzumnih jaja u zemlje EU, jer izvoz u zemlje CEFT-e nije dovoljan.

Košarac je izjavio da je Kancelarija za veterinarstvo dobila zadatak da taj posao privede kraju u skladu sa evropskim standardima, te da je neophodan angažman nadležnih entitetskih ministarstava da bi zahtjevi bili potpuno validni.

Veoma je značajno da do kraja godine dobijemo sve informacije od nadležnih entitetskih ministarstava i da onda, putem naših odnosa sa Evropskom komisijom, dostavimo dopunjene, neophodne podatke za uvažavnje izvoza konzumnih jaja u zemlje EU, istakao je Košarac, nakon sastanka sa rukovodstvom firme “Agreks”.

Košarac je dodao da ga raduje činjenica da “Agreks” izvozi konzumna jaja u zemlje CEFT-a, ali da privrednicima treba da omoguće plasman na nova tržišta, prije svega, na tržište EU.

Uz sve ono što rade enitetska ministarstva štitimo našu domaću proizvodnju i to su prioriteti u radu ministarstva, naglasio je Košarac.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac je u Donjem Žabaru posjetio i firmu “MG gold”.

Pročitajte još...   Novo naučno otkriće: Dodirima biljaka do zdrave hrane

Izvor: RTRS

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Prvi međunarodni kongres živinarstva/peradarstva iduće godine

Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?

1 Comment

Comments are closed.