Javni poziv za podsticaje za kapitalne investicije 3. maja | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Javni poziv za podsticaje za kapitalne investicije 3. maja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da će u petak, 3. maja, biti objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije.

Iz Ministarstva podsjećaju poljoprivredne proizvođače da su opšti uslovi koje je potrebno da ispune kako bi mogli konkurisati za sredstva – da su registrovani u registru poljoprivrednih gazdinstava, ažurirali podatke u registru do 15. maja tekuće godine, platili protivgradnu zaštitu ukoliko su obveznici plaćanja. I ako se nalaze u opštini koja je pokrivena protivgradnom zaštitom. Te da su prijavili doprinose za penzijsko i zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.

Pročitajte još...   Ukupno sedam miliona maraka za obnovu poljoprivredne mehanizacije

Kada je riječ o mjerama podrške, ove godine poljoprivrednici će moći da konkurišu za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju (traktore i traktorske priključke), u stočarsku proizvodnju (izgradnja objekata, te oprema za govedarske, svinjarske, ovčarske, kozarske i živinarske farme, kao i oprema za pčelarstvo).

Pročitajte još...   Mljekara "Meggle" obara rekorde

Iz Ministarstva navode da će poljoprivrednici moći da konkurišu i za investicije u biljnoj proizvodnji (izgradnja plastenika, podizanje višegodišnjih zasada, postavljanje protivgradnih mreža). Investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu, nabavku tehnološke opreme, kao i investicije u nabavku opreme za navodnjavanje.

Izvor: RTRS

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''