Kako do novog posla? Jobo.ba platforma ti u tome može pomoći | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Kako do novog posla? Jobo.ba platforma ti u tome može pomoći

Tražite stalni posao, na određeno, po potrebi… Naši prijatelji sa portala www.jobo.ba Vam u tome mogu pomoći! Pročitajte u nastavku šta savjetuju “kako do posla”? 

Kako do posla, jobo.ba

KAKO DO POSLA – Nekoliko stvari koje možeš napraviti već danas.

Neki od ovih koraka tek s vremenom pokazuju rezultate. Ali ako svaki dan realizuješ samo jednu od ovih ideja, za samo dvije sedmice ćeš sigurno biti puno bliže željenom cilju.

1. Prijavi se na naša obavještena o novim poslovima (newsletter) Posjetite www.jobo.ba

2. Kreiraj (novi) CV

Ako još uvijek nemaš pravi CV – ovo je prvi korak. U kreiranju ti može pomoći alat kao što je www.canva.com (besplatna),

Gotovo uvijek trebaš imati pripremljen osvježen CV.

Pročitajte još...   Poljoprivredni potencijali Brčko distrikta predstavljeni na “Biznis forumu”

2. Otvori račun na LinkedIn-u

Osim profesionalne slike, kvalitetnog sadržaja “O tebi” i detaljnijeg opisa dosadašnjeg radnog iskustva, ne zaboravi označiti da tražiš posao. Pogledaj www.linkedin.com

3. Google-aj se i filtriraj društvene mreže.

Čak i ako je tvoj CV dovoljno informativan, sve više poslodavaca će te prije intervjua googleati.. Na društvenim mrežama gradiš svoj brend. Google priča o tebi. I sakrij detalje koji možda nisu reprezentativni.

4. Provedi mini istraživanje

Istraži službenu stranicu firme u kojoj želiš raditi. Projekte, otvorene pozicije, misiju i viziju, riječi koje najčešće koriste. Ako poznaješ nekoga ko radi u toj firmi – pitaj za iskustva i interne izazove s kojima se kompanija suočava. Najmanje što možeš učiniti je lajkati FB stranicu firme u kojoj želiš raditi (ako postoji). Lajkaj, komentiraj, podrži – neka te primijete.

Pročitajte još...   Obustavljen izvoz junećeg i goveđeg mesa u Tursku, problemi se tek očekuju.

5. Pitaj

Sada, kada si dobro upoznao firmu i ljude koji u njoj rade, kontaktiraj ih. Logičan korak bi bio sama prijava za otvorene pozicije.

Važan savjet: nemoj preskakati oglase u kojima ne zadovoljavaš baš sve uvjete. Na deset koji odustanu, postoji onaj jedan koji će se prijaviti po APP (ako prođe, prođe) načelu. I velike su šanse da taj jedan na kraju dobije posao. Također, ne zaboravi da postoje i otvorene molbe.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''