Kako do novog posla? Jobo.ba platforma ti u tome može pomoći | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Kako do novog posla? Jobo.ba platforma ti u tome može pomoći

Tražite stalni posao, na određeno, po potrebi… Naši prijatelji sa portala www.jobo.ba Vam u tome mogu pomoći! Pročitajte u nastavku šta savjetuju “kako do posla”? 

Kako do posla, jobo.ba

KAKO DO POSLA – Nekoliko stvari koje možeš napraviti već danas.

Neki od ovih koraka tek s vremenom pokazuju rezultate. Ali ako svaki dan realizuješ samo jednu od ovih ideja, za samo dvije sedmice ćeš sigurno biti puno bliže željenom cilju.

1. Prijavi se na naša obavještena o novim poslovima (newsletter) Posjetite www.jobo.ba

2. Kreiraj (novi) CV

Ako još uvijek nemaš pravi CV – ovo je prvi korak. U kreiranju ti može pomoći alat kao što je www.canva.com (besplatna),

Gotovo uvijek trebaš imati pripremljen osvježen CV.

Pročitajte još...   U Sarvanovom trešnjiku zarade džeparac za more

2. Otvori račun na LinkedIn-u

Osim profesionalne slike, kvalitetnog sadržaja “O tebi” i detaljnijeg opisa dosadašnjeg radnog iskustva, ne zaboravi označiti da tražiš posao. Pogledaj www.linkedin.com

3. Google-aj se i filtriraj društvene mreže.

Čak i ako je tvoj CV dovoljno informativan, sve više poslodavaca će te prije intervjua googleati.. Na društvenim mrežama gradiš svoj brend. Google priča o tebi. I sakrij detalje koji možda nisu reprezentativni.

4. Provedi mini istraživanje

Istraži službenu stranicu firme u kojoj želiš raditi. Projekte, otvorene pozicije, misiju i viziju, riječi koje najčešće koriste. Ako poznaješ nekoga ko radi u toj firmi – pitaj za iskustva i interne izazove s kojima se kompanija suočava. Najmanje što možeš učiniti je lajkati FB stranicu firme u kojoj želiš raditi (ako postoji). Lajkaj, komentiraj, podrži – neka te primijete.

Pročitajte još...   Očekuje se poskupljenje mesa krajem godine

5. Pitaj

Sada, kada si dobro upoznao firmu i ljude koji u njoj rade, kontaktiraj ih. Logičan korak bi bio sama prijava za otvorene pozicije.

Važan savjet: nemoj preskakati oglase u kojima ne zadovoljavaš baš sve uvjete. Na deset koji odustanu, postoji onaj jedan koji će se prijaviti po APP (ako prođe, prođe) načelu. I velike su šanse da taj jedan na kraju dobije posao. Također, ne zaboravi da postoje i otvorene molbe.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Nagli pad temperature zabrinuo poljoprivrednike u BiH

Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode