Kombajn od 470.000 evra: Ovo su najatraktivnije mašine na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu | Agroportal.ba
Agro vijesti

Kombajn od 470.000 evra: Ovo su najatraktivnije mašine na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu oduvek je privlačio posetioce i zbog najnovije mehanizacije koja iz godine u godinu, po tehničkim karakteristikama , običnog poljoprivrednika podseća na svemirske brodove! A tek kad im vide cenu. Zaista, astronomska!

Najskuplja mašina na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu je kombajn CASE IH AXIAL-FLOW 9250, izložen na štandu novosadske kompanije Agromarket machinery. Košta 470.000 evra bez PDV, dok za model sa MacDon hederom treba izdvojiti 605.000 evra, bez uračunatog PDV-a.

– Reč je o modelu generacije devet, najvećih CASE kombajna sa aksijalnim izvršajem, najjednostavnije konstrukcije, velikog učinka a bez oštećenja zrna. Uz dobru logističku podršku kamiona i pretovarnih prikolica za deset sati efektivnog rada može da skine usev s najmanje 70 hektara – opisuju stručno izlagači.

Pročitajte još...   Svinjetina će uskoro koštati kao suvo zlato

Epitet najskupljeg traktora guseničara na Poljoprivrednom sajmu pripada “John Deere” traktoru serije 8RX, modelu 410. Osnovna cena mu je 450.000 evra, s uračunatim PDV-om, pa naviše, u zavisnosti od dodatne opreme, cena traktora 8RX410 može da naraste i za 40.000 – 50.000 evra.

Ovaj traktor, izložen je kod glavnog ulaza na Novosadski sajam , namenjen je obradi velikih poseda u blizini naselja. Karakterišu ga maksimalne kontaktne površine naleganja, veoma lako upravljanje, čak i na veoma malim krajevima parcele, odlična stabilnost na padinama i najduže vreme rada. Prednost u odnosu na traktore točkaše je u tome što minimalno sabija zemljište i ne proklizava, a zahvaljujući tome što nema guma, štedi i gorivo – karakteristika je ovog “svemirskog” traktora.

Pročitajte još...   Izvoz iz BiH tanji za 408 miliona maraka

Na štandu Inter Agrara izložen je najskuplji konvencionalni traktor ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma – Fendt 94 Vario, koji košta 360.000 evra bez PDV.

 

(informer.rs)

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Minić: Kontinuirano otvaramo nove teme o saradnji sa Srbijom

Agro vijesti

Plantaže Pančićeve omorike niču na jesen širom Srpske